Gold Coast

Kultaranta. Kartalla se sijoittuu Brisbanesta n. 80 km etelän suuntaan. Gold Coastilla kävimme pariinkin eri otteeseen, sillä matkanteko sinne onnistui parin tunnin junamatkalla lähes suoraan majapaikastamme. Ensin kävimme koko porukalla kuudestaan ja myöhemmin appivanhempieni jo lähdettyä takaisin Suomeen, suuntasimme vielä yhden yön visiitille kaupunkiin. Onnekkaasti myös säät sattuivat kohdilleen ja saimme nauttia Australian auringosta parhaimmillaan.

OUNP4193.JPG

WhatsApp Image 2018-11-01 at 00.41.42 (1).jpeg

Tässä ystäväni Huawein puhelimella ottama kuva, ei mitään käsittelyä. On se hyvä!

Kaupunki ymmärtääkseni jakaa matkailijoiden mielipiteitä, jonka voin kyllä toisaalta ymmärtää. Gold coast on täynnä ihanan rentoa rantameininkiä. Upeita, pitkiä hiekkarantoja ja isoja aaltoja, jotka houkuttelevat surffaamaan nekin, jotka eivät hommasta mitään tiedä 😀 Reppureissaajia, hostelleja ja hulppeita hotelleja, surffikauppoja, bikinikauppoja, torikojuja ja ostoskeskuksia. Ravintoloita, yökerhoja ja elämää. Selkeästi boheemimpi kaupunki kuin Brisbane, jonka kaupunkikuvassa on helpompi bongata jakkupukuisia virkamiehiä ja kiireisiä kaupunkilaisia. Gold Coast on joka tapauksessa mielestäni ehdottomasti käymisen ja näkemisen arvoinen paikka, mikäli Brisbanen lähistöllä majailee. Etenkin sukellusta, snorklausta, surffausta tai muuten vain boheemimpaa menoa rakastaville paikka lienee jäykempää suurkaupunkia mieluisampikin. Itsekin olisin varmasti viihtynyt pidempäänkin.

WhatsApp Image 2018-11-01 at 00.41.42.jpeg

WhatsApp Image 2018-11-01 at 00.26.20 (1).jpg

Ensimmäisellä kerralla kaupungissa vieraillessamme nautimme lähinnä rantamaisemista ja tutkailimme, miltä kaupunki ensituntumalta vaikuttaa. Toisella kerralla lähdimme selkeämpien suunnitelmien kanssa matkaan. Varasimme etukäteen surffaustunnin ja seuraavalle päivälle kajakkiretken. Yövyimme siistissä hostelissa kaupungin ytimessä lähellä Surfers Paradisen rantaa. 

WhatsApp Image 2018-11-01 at 00.41.41.jpeg

WhatsApp Image 2018-11-01 at 00.26.20.jpg

Perjantaina hyppäsimme Fortitude Valleysta aamujunaan kohti Gold Coastia. Perillä otimme bussin kohti surffikursimme toimistotiloja, josta meidät kyyditettiin rauhalliseen poukamaan, missä aallot olivat ilmesesti aloittelijaystävällisiä. Surffaus oli näin alkuun toki vaikeaa, mutta en kuitenkaan ajattelisi sitä yhtä vaikeaksi kuin vaikkapa lumilautailun opettelua. Jos kaadut, kaadut ainakin (pehmeään) veteen. Toisaalta kopsahdin kertaalleen makeasti oikea lonkka edellä matalikkoon. Tästä hyvästä lonkkani osoitti mieltään muutamana päivänä, mutta on tainnut unohtaa jo kaunansa. Pienen pienen onnistumisen kokemuksenkin laudan kanssa kuitenkin jo näin ensimmäisellä ”oppitunnilla” saattoi saada.

UUDH8736.JPG

Mahdotonta sanoa 100 % varmasti, olenko minä edes kuvassa (en taida olla tässä ainakaan laudan päällä), mutta rannalta katsoen meno näytti jotakuinkin tältä 😀

Surffaus oli mielettömän hauskaa ja jätti ainakin minulle palon kokeilla tätä vielä uudestaan. Suunnittelimme jo kesäistä matkaa kokeilemaan, onko Suomen aalloista surffaukseen! Lisäksi reissultamme jäi niin upeaa kuvamateriaalia muistoksi, että luultavasti nauramme niille vielä 20 vuoden päästäkin 😀

Kajakkiretkelläkin jätimme puhelimet autoon ja kuvasimme ainoastaan ystäväni goprolla. Kajakkiretki starttasi lauantaina jo aamu seitsemältä ja suuntasimme meloen jokea pitkin kohti poukamaa, jossa snorklailimme tunnin verran. Näimme pari delfiiniä, tosin hieman kauempaa. Kajakkien lähelle ne eivät tällä kertaa uskaltautuneet. Thaimaan snorklauskokemukseemme nähden jäi tämän retken snorklailu hieman tylsäksi, mutta näimme kuitenkin muutamia erilaisia kalalajeja.

Vietimme iltapäivää vielä rannalla ja syömässä ja suuntasimme sitten takaisin Brisbanen maisemiin.

Minulla oli Gold Coastin alueelta älyttömän vähän kuvamateriaalia, joten iso kiitos R, M ja P lähes kaikista näistä kuvista! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *