Sentosa – erilaista Singaporea

Sentosan saari sijaitsee Singaporen eteläosassa. Sinne on hyvät kulkuyhteydet mm. metrolla tai bussilla. Menimme saarelle suoraan hotellilta yhdellä bussilla ja takaisin päin tullessa valitsimme metron, jolloin vaihdoimme metroa kertaalleen. Hotellimme sijaitsee siis tuolla kartan yläoikealla Kallangin alueella.

Singapore – Google Maps - Google Chrome 7.9.2018 11.42.55.jpg

(kuva google maps)

Itse saarelle pääsee monella tapaa. Kävely tai pyöräily onnistuu, mutta suosituimpia tapoja lienee Sentosa Expressin pieni juna ja Cable car -gondolihissit. Me valitsimme turistina Cable Car -vaihtoehdon, joka kustansi tänä päivänä 35 $ (22 €) henkeä kohden. Omalla gondolilla sitten köröteltiin saarelle ja takaisin ja saaren sisällä pystyi myös toista samanmoista gondolia käyttämään halutessaan.

IMG_1632.JPG

 

Koko saari on oikeastaan iso, turisteille suunnattu huvittelukeskus ja siellä vieraileekin n. 20 miljoonaa turistia vuosittain. Lähes kaikki aktiviteetit olivat maksullisia ja eivät edullisimmasta päästä. Saarella on mm. Universal Studio, Hard Rock Cafe, Golfrata, kylpylähotelleja, tuulitunneli, museoita, vaihtuvia teemanäyttelyitä, vesipuisto, MegaZip Adventure Park, Casinoja, Madame Tussauds -vahamuseo, ravintoloita, Merlion -patsas jne. jne.

Tuumattiin avopuolison kanssa, että paikka lienee kaikista toimivin lapsiperheille lukuisten perheen pienimmillekin sopivien aktiviteettiensa vuoksi. Olimme hieman tylsiä aikuisia ja tyydyimme alueen kiertelyyn gondoleilla ja jalkaisin. Ainoastaan S.E.A Aquarium oikeastaan olisi voinut olla mielenkiintoinen paikka nähdä, mutta aikaa olisi saanut varata varmasti enemmänkin sen kiertelyyn, joten päätimme siirtää sen seuraavaan kertaan (tai matkaan). MegaZipillä olisi ollut tarjota mm. köysiratoja ja benji -hyppyjä, jotka myös passattiin, tylsiä kun ollaan 😀

IMG_1670.JPG

P1010198.JPG

P1010201.JPG

Saaren kärjessä sijaitsi historiallinen Fort Siloson alue, jonne pääsi 15 m korkeudella menevää Fort Siloso Skywalk -siltaa pitkin. Sillalta pystyi ihastelemaan saaren maisemia. Fort Silosolta löytyi mm. sota-ajan maanalaisia tunneleita ja bunkkereita sekä tietoa saaren historiasta. Bongattiin me myös yksi riikinkukko siellä tepastelemassa.

IMG_1663.JPG

P1010179.JPG

Saarella on oikeastaan Singaporen ainoat kunnolliset hiekkarannat palmuineen. Hiekkaa Sentosan rannoille on tuotu Indonesiasta ja Maleasiasta asti. Uimareita ei tosiaan hirveästi ollut, niin kuin olin jo etukäteen muista blogeista ja Sentosan oppaista lueskellut. Maisemankaan ei nyt suoranaisesti voinut sanoa vetävän vertoja monillekaan rannoille johtuen lukuisista rahtialuksista ja muista laivoista, jotka peittivät horisontin näkymiä.

IMG_1669 (2).JPG

Saarella on myös Merlion -patsas. Merlion tarkoittaa myyttistä olentoa, jolla on leijonan pää ja kalan vartalo ja se on yksi Singaporen ”tavaramerkeistä”. Singaporessa onkin kuuluisa Merlion Park, josta löytyy ensimmäinen Merlion -patsaista. Sentosan saaren Merlionin huipulle sai myös kavuta, muistaakseni n. 25 $ hintaan. Illan hämärtyessä patsas valaistiin vaihtuvin värein.

P1010194-001.JPG

P1010205-001.JPG

Suuntaa Sentosalle, mikäli kaipaat tekemistä koko perheelle tai haluat kokea täysin erilaisen Singaporen ja paeta hetkeksi kaupungin vilinästä. Varaudu kuitenkin turistipaljouteen ja jonottamiseen, sekä melko kalliiseen hintatasoon niin ruoan kuin aktiviteettien suhteen. Saarelle kannattaa omista kiinnostuksenkohteista riippuen varata jopa pari-kolme päivää, mikäli haluaa ehtiä tehdä ja kokea saaren tarjoamista aktiviteeteista mahdollisimman paljon.

Vaikka olisit reissaava pariskunta, joka ei kaipaa valtavasti erilaisia turistiaktiviteetteja, niin suosittelen silti pistäytymään saarella ihan vaikka kiertelemässä ja ihastelemassa saaren vilinää ja maisemia. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *