Carbonara ilman juustoa
Vaikka monia eri pastaruokia on tullut kokkailtua, niin en ole ikinä tehnyt kuuluisan klassikkoa carbonaraa. Matkalla ollessa ruokakateus iski, kun oma annos oli ehkä yksi kauheimmista ja vieressä toinen söi houkuttelevaa carbonaraa.
Perusraaka-aineet oli valmiiksi jo tiedossa, mutta olihan sitä silti googleteltava, että mitä kaikkea kyseiseen ruokaan oikein tulee. En oikein tiedä miksi, mutta olin jotenkin aina ajatellut carbonaran olevan paljon monimutkaisempi mitä se sitten todellisuudessa oli.
Montaa raaka-ainetta ei ole ja niistä karsimme vielä parmesaanijuuston pois. Suolaa sai tällöin lisätä hieman enemmän ja kyllähän se koostumus jäi laihemman puoleiseksi. Meitä se ei kuitenkaan haitannut ollenkaan!
Juustoton Carbonara:
1 pkt pekonia
2 valkosipulinkynttä
1 prk (2dl) ruokakermaa
2 kananmunaa
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
n. 300g spagettia
Laita spagettivesi kiehumaan. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja hienonna valkosipuli. Paista pekonisuikaleet kuumalla pannulla rusehtaviksi ja lisää valkosipulit. Sekoita kulhossa munat, kerma sekä mausteet. Keitä spagetti. Yhdistä pekoniseos munaseokseen. Sekoita. Annostele spagetti ja kaada yhdistettyseos spagetin päälle. Sekoita ja halutessa lisää pippuria vielä päälle.
Itse kaipasin jotain freesiä, joten leikkasin muutaman tomaatin vielä lisäksi.
Kaiken kaikkiaan ruoan tekemiseen meni sellaiset vajaa 30min, joten nopeasta ja helposta arkiruoasta oli todellakin kyse.