Ikuinen klassikko: Sitruuna-Marenkipiirakka

20180922_165137764_iOS1.jpg

Oltiin Inkan kanssa tulossa bussilla töistä kotiin, kun pohdittiin mitä kaupasta tulisi ostaa. Siinä pohtiessa kävin päässä läpi aineksia joita meillä olisi kotona. Päähän iski ajatus tästä mun ehdottomasti yhdestä lemppariherkusta. Kun sen ajatuksen oli saanut päähän, pystyin melkein maistamaan tuon ihan kirpeän ja makean yhdistelmän suussani. Tätä oli pakko saada!

Kotoa löytyi kaikki muut ainekset paitsi sitruuna, voi sekä kananmunia piti muutenkin ostaa lisää. En ollut tullut koskaan aikaisemmin edes ajatelleeksi, kuinka yksinkertaisista aineksista tällainen herkku syntyisi. Ei siis muuta kuin suuntaa-antavaa ohjetta netistä ja menoksi. Käytin Kinuskikissan päivitettyä reseptiä.

20180922_152850696_iOS1.jpg

SITRUUNA-MARENKIPIIRAKKA

POHJA:

4dl Vehnäjauhoja

2rkl Sokeria

175g Voita

1 Keltuainen

2rkl Vettä

TÄYTE:

2dl Sokeria

½dl Perunajauhoja

2kpl Sitruunasta mehua

1 ½dl Vettä

4 Keltuaista

50g Voita

MARENKI:

5 Valkuaista

1 1/4 dl Sokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Itse paistoin kiertoilmalla 180 asteessa. Yhdistä jauhot ja sokeri. Nypi voi sekaan. Itse tykkään käyttää kumihanskaa, jotta voita ei mene kynsien alle. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Levitä vuokaan tasaisesti. Paista uunissa 15-20 minuuttia kunnes pinnassa on hieman väriä.

Laita kattilaan sokeri ja perunajauhot. Sekoita. Lisää sitruunamehu ja vesi. Lopuksi keltuaiset sekä voi. Kuumenna kokoajan vispilällä sekoittaen kunnes seos alkaa kuplia ja lopulta pulpahtaa. Kaada heti pohjan päälle ja levitä tasaisesti. Kannattaa pitää tässä nuolija lähellä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen. Marengin tulee olla kiiltävää ja jämäkkää. Levitä tai halutessa pursota täytteen päälle. Laita piirakka uuniin n. 5 minuutiksi tai kunnes marenki on saanut väriä.

20180922_171518082_iOS1.jpg

Anna hetken jäähtyä ja nauti! Tämä herkku on ehdottomasti parasta samana päivänä, mutta kyllähän tätä syö mielellään seuraavanakin päivänä, mikäli on jäänyt ylitse.

Tätä on tullut tehtyä niin synttäreinä kakun sijasta, kahvikesteihin, viikonloppu herkuksi tai ihan vain kaapissa olevien ainesten tuhoamiseksi.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *