Lohi-tomaattilasagne

20180926_114108905_iOS1.jpg

Jätetään Portugalin matka hetkeksi sikseen ja palaillaan blogin puolella Suomeen. Ei kuitenkaan huolta, paljon on kuvia vielä odottamassa julkaisuaan. Kylmien päivien varalle jätetään ne lämmittämään.

Pistetään julkaisuun yksi mun lemppariruoista: lohi-tomaattilasagne. Siinä yhdistyy kaikkea hyvää, joten lopputulos on vain täyttä priimaa. Mitään tiukkaa reseptiä tähän ei ollut, enemmänkin heittelin vain aineksia oman mielen ja maun mukaan.

LOHI-TOMAATTILASAGNE:

Pinaatti-lasagnelevyjä

Savustettua lohta

Pestoa ½ prk

Mascarponea 500g

Tomaattia 5kpl

Mozzarella-juustoraastetta 250g

Suolaa

Sitruunaa

Mustapippuria

Oliiviöljyä

 

20180926_122515075_iOS1.jpg

Laita uuni kuumenemaan 200asteeseen. Sekoita mascarpone, pesto, puolet juustopussista, sitruunamehu, suola, mustapippuri ja oliiviöljy. Maistele, jotta maku on itsellesi juuri sopiva. Muista että kala on itsessään jo suolainen. Leikkaa tomaatit siivuiksi.

Asettele pastalevyjä pohjalle. Sen jälkeen kala, tomaatti siivut ja lopuksi mascarpone-seos. Jatka tätä niin kauan kunnes vuoka on täynnä, mutta niin että pastalevyt jäävät päällimmäiseksi. Laita pastalevyjen päälle loput tomaatti siivut sekä mascarpone-seoksesta. Lopuksi ripotellaan vielä juustoa päälle.

Paista uunissa 20-30min, kunnes lasagne näyttää valmiilta. Ja ei muuta kuin herkuttelemaan!

20180926_144827099_iOS1.jpg

Ei ehkä se kaunein ruoka, mutta maku on mitä parhain. Tuosta riittikin syötävää yhdelle ihmiselle melkeinpä koko viikoksi. Muutenkin on tullut opittua vihdoin se, että tekee kerralla vähän enemmän ruokaa, jota sitten syö niin kauan kuin sitä riittää. Huomattavasti kannattavaa taloudellisesti sekä ajallisesti.

koti ruoka-ja-juoma