Matkustaminen Kroatiasta Montenegroon

20180821_164521630_iOS.jpg

Oltiin tosiaan ajoissa hommattu lentoliput Dubrovnikiin. Maaliskuussa oli jo liput sähköpostissa odottelemassa. Lennettiin sekä menomatkalla että paluumatkalla Istanbulin kautta. Matka Helsingistä Dubrovnikiin kesti siis melkein sen 8 tuntia välilaskuineen ja vaihtoaikoineen.

Yritettiin netistä kaivaa tietoa, miten Dubrovnikista pääsisi helpoiten Žvinjeen, joka sijaitsi lähellä Herceg Novia. Bussi olisi tietenkin halvin vaihtoehto, mutta se ei ollut myöhäisen saapumisajankohdan takia mahdollista. Googlettelujen tuloksena vaihtoehdot olivat seuraavat: tilata kuljetus etukäteen, tilata taksi ja toivoa että ne ajaisivat rajan yli tai ottaa Uber ja toivoa rajanylitysmahdollisuutta.

Päädyttiin ottamaan jälkimmäinen vaihtoehto.

20180829_230728000_iOS.jpg

No, niinhän siinä sitten kävi, että Uber-kuski päätti jättää meidän kolmikon siihen rajalle. Englanniksi yritettiin rahaa tarjota, mutta kuski kieltäytyi kokonaan ajamasta. Ei siinä sitten muu auttanut kuin kerätä kamat kasaan ja suunnata itse rajalle. Suhtauduttiin tähän kyllä huumorilla ja naureskeltiinkin koko matka kävellessä matkalaukkujen kanssa rajalle. Rajavartijakin siinä naureskeli ja avasi meille oman luukun.

Yritettiin siinä sitten kysellä rajavartijalta saisiko taksia tilattua. Hän kuitenkin sanoi, ettei voi antaa numeroa (miksi?), joten siitä sitten jatkettiin matkaa eteenpäin. Ei auttanut muu kuin pistää netti päälle ja googletella. Muutamaan numeroon soitettiin. Toinen numero oli kuitenkin vain ennakkotilauksia varten, seuraava päätti lyödä luurin korvaan siinä vaiheessa, kun mainittiin määränpää Žvinje. Onnea oli onneksi matkassa, sillä pian tämän säätelyn jälkeen ohi ajoi tyhjä taksi. Pysäytettiin taksi ja matka sai jatkaa kohti määränpäätä.

Yhteensä hintaa tälle ”seikkailulle” tuli 17€ + 15€ joka sitten jakaantui kolmeen. Takaisin tullessa majoituksen omistaja hoiti meille kuljetuksen, joka olikin sitten Dubrovnikin keskustaan asti n. 20€ henkilöltä. Koimme kuitenkin että hinnat olivat todellakin maksamisen arvoisi, yhteensä kun meitä oli 11 henkilöä matkalaukkuineen. Tämä oli ehdottomasti helpoin tapa päästä paikasta A paikkaan B tämän kokoisella porukalla.

Jos kuitenkin täysin vaivattomasti haluaa matkata ja raha ei ole mikään iso ongelma, kannattaa kuljetukset tilata hyvissä ajoin. Uber-kuskeissa on juuri tuo riski, että vaikka ottavat kyytiin, eivät välttämättä vie perille asti. Meillä kuski katkaisi kuitenkin matkanlaskuttamisen siihen mihin jäikin, joten extraa ei hän veloittanut. Muilla autollisilla kuskit suostuivat viemään määränpäähän asti, joten niitäkin on. Meillä kaiken kaikkiaan vain 1/4 jätti matkan kesken.

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *