Lapset, tiskasin meille iltapalaa.

Ylessä oli hauska juttu ruoan valmistamisesta tiskikoneella. Höyryllähän voi tosiaan ruokaa kypsentää, (ala-asteen superpallo-perunat), mutta tätä en olisi kyllä itse keksinyt. Jos nyt tuli kiire keittiöön, niin kannattanee muistaa kelmu ennen makaronilaatikon pesua. Kokeilemisen arvoista on myös avocadon kypsyttäminen tiskarissa, jos iskee akuutti nälkä ja kaapista löytyneet ovat raakoja. Jutun mukaan toimii. Itse en malta odottaa, että pääsen joskus huutamaan ”Lapset syömään, tiskasin lasagnea!”.

laundry-413688_640.jpg

Olen tästä innostuneena yrittänyt keksiä arkiruokaa, joka valmistettaisiin pyykkikoneessa. Vaippaikäisen kanssa se jauhaa joka tapauksessa neljä kertaa päivässä ja 40 asteen kirjopesu olisi valmiiksi tarjoilulämmintä. Ruoka-aineiden sekoittelultakin välttyisi linkouksen ansiosta. Tässä kohtaa ”Lapset syömään, pyykkäsin pirtelöä!” ja sitten pyykit narulle. En voi välttyä miettimästä, saisiko samalla menetelmällä myös kohotettua sämpylätaikinan.

Ei enää niin omaperäistä kypsentelyä on tietysti tehty saunassa jo siitä saakka, kun saunoja on ollut. Tiedän melko tuoreenkin tapauksen, jossa joulukinkku saunoi lauteilla muiden kylpijöiden seassa pari päivää, mutta en lähde ainakaan sähkökiukaalle suosittelemaan. Virallisesti voitaisiin lopettaa myös 90-luvun lamalapsuuden kiuasmakkaran valmistamisen. Vaikka foliota saattoi toisinaan joku käyttääkin, vuosivat rasvat silti aina kiville, eikä se haju lähtenyt saunasta edes uhkailemalla kuukausiin. Pystymme jo parempaan.

Nyt silittämään iltapalaksi paahtoleipää.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *