Marraskuu tappaa

Marraskuussa on ollut niin harmaata, että Hartwall on jopa keksinyt käyttää sitä lonkeromainoksessa. Useimpia suomalaisia ei kuitenkaan naurata ja Miljoonasateen Marraskuutakin on kuunneltu Spotifyssa tähän päivään mennessä jo 2 389 844 kertaa. Sisustuslehtien kirkuvat otsikot, kuinka nyt on aika kääriytyä viltin alle punaviinin kanssa nautiskelemaan toteutuvat oikeassa elämässä lähinnä kirvesmurhina ja viinapulloilla. Kirjoitatteko näitä juttuja jostain etelästä vai etukäteen kesällä?

Itse olen joinain syksyinä yrittänyt kuolla ajatuksenvoimaa käyttäen, mutta eihän se niin helppoa ole. Samasta syystä toteutumatta ovat jääneet kansainvälisen palkkamurhaajan lähettäminen tehtävilleen erilaisten Instagram-päivitysten seurauksena. En edes tiedä, onko satunnainen lomakuva syksyistä mietelausetta pahempi. Kaikki on ihan varmasti mennyttä. Luntakaan ei vielä tule. Ja, jos tulee, niin se yllättää suomalaiset ja kaikki pääväylät tukkiutuvat viikoiksi. Onneksi Hesari julkaisi ihan äskettäin vuonna 2014 ”Näin selviät marraskuusta” artikkelin. Ehkä se meni useimmilta ohi, joten muistin virkistykseksi tässä se on:

1. Nuku riittävästi. Unen tarve on yksilöllistä, mutta keskimäärin ihmiset tarvitsevat 6–9 tuntia unta. Älä nuku liikaa.

2. Mene ulos, kun on valoisaa ja aurinkoista. Se virkistää.

3. Harrasta kuntoliikuntaa 2–3 kertaa viikossa.

4. Käytä aamuisin kirkasvaloa tai sarastusvaloa kello viiden ja kymmenen välillä.

5. Älä syö myöhään iltaisin. Vältä etenkin makeaa, sillä se nostaa verensokeria ja voi siten siirtää nukkumaanmenoa.

Kuten listasta huomaa, niin ei se niin vaikeaa ole. Nukut vain tarpeeksi, muttet liikaa ja nautit tietysti auringosta. Siis häh? Liikunnasta en viitsi edes sanoa ja kirkasvalon tuijottaminen viiden ja kymmenen välissä on myös ihan kokeilemisen arvoista, jos siis satut heräämään aikaisin ja olemaan työtön, koska muuten täytyy mennä töihin tai kouluun. Ja hei muistakaa, ettei saa syödä suruun varsinkaan iltaisin. Illan alkamista kannattanee muutenkin arvioida kellosta, koska ikkunasta sitä ei näe.

Spotifyssa on muuten niin paljon marraskuubiisejä, että tuskalla ja taiteilijuudella saattaa kuitenkin olla jotain tekemistä keskenään. Onkohan aiheesta elokuvia? Jos on, niin niissä on varmasti kaikissa alaston Samuli Edelmann ja viinapullo. Onneksi heinäkuussa helpottaa.

Kuva marraskuisesta päivästä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *