8 päivää 11 leivosta
Voi pojat, että loma voi sitten joskus osua täydelliseen kohtaan. Juuri, kun kesälomalla haalitut voimavarat olivat loppumaisillaan ja ulkona vallitseva kylmyys ja harmaus alkoi käydä sietämättömäksi, tämä tyttö pakkasi kimpsunsa ja kampsunsa ja suuntasi aurinkoiseen Pariisiin.
Viikko patonkia, croisantteja ja leivoksia yhdistettynä pariisilaiseen huolettomaan elämänmenoon tekee stressaantuneelle ihmismielelle suorastaan ihmeitä.
Parasta on se, kun aamulla ensimmäisenä mielessä ei pyörikään työt, vaan se, hakisiko alakerran leipomosta aamupalaksi croisantin vai leivoksen (ja tietää kuitenkin ottavansa molemmat). Tai se, kun illalliseksi voi yhtä hyvin syödä lautasellisen juustoja ja juoda pullollisen viiniä.
Pariisi on oikea leivonnaisten taivas. Joka toisella kadunkulmalla tönöttää boulangerie tai patisserie, joiden tiskit notkuvat toinen toistaan suussasulavampia herkkuja. Viikko oli aivan liian lyhyt aika kaikkien ihanuuksia maistamiseen, vaikka ahkerasti niitä popsinkin. Loman aikana suosikeiksini nousivat mille feuille ja pain au chocolat aux amandes (niin paljon herkullisempi versio pain au chocolatista).
Ja ne leipomoiden pakkaukset! Voisin ihastella suloisia kääreitä loputtomiin.
No, kaikki hyvä loppuu aikanaan. En oikein tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa tänään Alepan paistopisteellä. Pariisi, nähdään taas pian, à bientôt!