Paperin taittelua

Origami3.JPG

Origami on kyllä yksi hienoimmista asioista, mitä tiedän. On mahtavaa, miten paperista saakaan taiteltua jotain niin hienoa! Ja niin ihanan terapeuttista, kun siinä taitellessa ei voi keskittyä mihinkään muuhun kuin siihen paperiin.

En osaa kovinkaan montaa erilaista origamia. Joskus opettelin origamipulun ja taittelin niitä monta kymmentä värikkäistä papereista. Lintuset toimittivat kivasti juhlakoristeiden virkaa jollain hauskoilla kekkereillä. Taittelin myös ihan pikkuisia origamilintukorvakoruja lahjaksi. Hirveän hienoja, vaikkei ehkä maailman kestävintä korvismateriaalia tuo paperi olekaan.

Viime aikoina olen taas ihastellut paperisia korviksia ja tekisi mieli tehdä niitä taas itsekin. Viime viikonloppuna virittäydyin tunnelmaan ja harjoittelin ihan uusia origameja uudesta kirjastani. Ihanat ystäväni antoivat minulle tämän huikean Chronicle Booksin origamikirjan synttärilahjaksi. Kyllä ne kaverit niin tietävät, mistä tykkään!

Origami1.JPG

Kirja on hirveän suloinen. Sen välistä löytyy kaunista origamipaperia ja selkeät kuvalliset taitteluohjeet perustaitoksiin, -pohjiin ja origamieläimiin. Minulla on taiteltuna jo riikinkukko, poni ja mursu, jota kirjassa väitettiin hylkeeksi, vaikka sillä on hampaat ja kaikki. Aivan selvä mursu!

Origami2.JPG

Jälki ei ole ehkä kovin kaunista, mutta jos ihan pikkuisen siristää silmiä, niin jo alkaa ponikin muistuttaa ponia, eikä koiraa. Origamien taittelu oli paljon haastavampaa kuin muistin. Jotenkin kuvittelin, että ohjeen avulla voi taitella tismalleen samanlaisen olion kuin kuvassa, mutta ei se sitten mennytkään ihan niin. Klassisesta origamikurjestakin tuli minun näpeissäni aikamoinen harakka (siksi se ei päässyt edes kuvaan).

No, harjoittelu tekee mestarin! Lisää origami-inspiraatiota Pinterestissä.

Origami4.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *