Laiska kokki ja hammaspeikko
Miä oon maailman huonoin ihminen laittaan ruokaa ja leipomaan, en vaan yksinkertasesti osaa. Edes jotain perusjuttuja kuten ruskean kastikkeen tekemistä en oo varmaan eläissäni ees kokeillu, periaatteessa taidan tietää miten se tehään mut en silti tee. Puolivalmispussit ”lisää vain vesi ja jauheliha” -periaatteella tehtävät ruuat on enemmän se mun juttu. Oon kyllä halunnu oppia tekemään parempaa ja maukkaampaa ruokaa, multa tosiaan se maustaminenkin aina menee vähän miten sattuu, mutta yksinkertaisesti miä vaan oon liian laiska opettelemaan sitä. Nyt voin tietenki vedota tähän jokapäiväiseen pahaan oloon ja valtavaan väsymykseen, että ruoan tekeminen on ollut aika ylitsepääsemätöntä, mutta suoraan sanottuna yhtä saamaton olin ennenkin tätä. Silloin tällöin oon menny vähän sekaisin ja ruvennut leipomaan esimerkiksi porkkanasämpylöitä, mutta vaikka ne maistuukin ihan ookoolta, niin jokaisessa tapauksessa mulla menee hermo johonkin asiaan mikä ei mee niinku Strömsössä, yleisimpänä se että mun pullat ja sämpylät ei ikinä kohoa niinku pitäisi. Tuppaan käyttämään kuivahiivaa, koska tuorehiiva ei säily niin kauaa jos joskus monen kuukauden päästä tulee extempore-fiilis SAATAVA SÄMPYLÄÄ NYT! Tosin mulle selvis vasta joku aika sitten että tuorehiivaa voi pakastaa, jos jollakulla on todenperäistä tietoa tähän, niin kuinka kauan sitä voi pitää pakkasessa niin että se säilyy hyvänä? Olisin kiitollinen vastauksesta.
Eilen kuitenkin ylitin itseni taas, kun mietin että pakko tässä on jotain ruokaa yrittää tehdä. Mieleen tuli ajatus jostain kiusauksesta ja koska oon muutaman viime kerran tehny jauhelihakiusausta, ajattelin kokeilla kanaversiota. Ja siis miähän en omasta päästäni keksi koskaan yhtään mitään, niin google antoi vähän osviittaa tähänkin. Katson yleensä muutaman järkevän näköisen ohjeen ja jos joku näyttää erityisen hyvältä niin yleensä teen sen mukaan tai pikkuisen muokaten. Tällä kertaa löysin jostain blogista ohjeen, mikä vaikutti tosi hyvältä ja vähän erikoiselta mitä normaaleihin kiusauksiin tulee (hieman muokkasin määrän ja kerman osalta sitä).
Kanakiusaus
1 pkt kanasuikaleita
1 prk ananaspaloja
fetajuustoa
1 kg peruna-sipulisuikaleita
1 prk Valio Crea kolme juustoa -ruokakermaa
1 pss juustoraastetta
Paistetaan ja maustetaan kana pannulla, laitetaan uunivuokaan noin puolet peruna-sipulisuikaleista. Suikaleiden päälle kanat, ananakset ja fetajuustot ja loput suikaleet. Päälle kaadetaan ruokakerma ja ripotellaan juusto. Uunissa noin tunti ja 200c.
Ite maustoin kanat curryllä, chilimausteseoksella ja sitruunapippurilla. Sitten vähän note-to-self, 300gr kanaa oli kyllä aika vähän, ensi kerralla isompi paketti, ainakin joku 450gr ja mausteita enemmän. Mulla on tapana viskoa myös herkkusieniä joka ruokaan, olisi voinut tehdä terää tähänkin mutta joka tapauksessa ihan syötävää tästä tuli! Siinä mielessä oon itestäni ylpeä, että pitkästä aikaa jaksoin tehä ruokaa itse, woop.
Varasin tänään myös ajan hammastarkastukseen! Mulle muutenki käskettiin viime vuonna varata aika toukokuussa ja nyt varsinkin kun Papu köllii mahassa niin onhan ne hyvä käydä tarkistuttamassa. Äsken soitin ja sain suuhygienistiajan jo maanantaille, pakko myöntää että vähän hämmennyin että Tampereella sai niin nopeasti ajan. Tosin se on vain suuhygienisti, joka repii ikenet auki ja todennäköisesti sieltä käsketään lääkärille tarkastukseen ja sieltä vielä vasta sinne toimenpiteeseen. Mun hampaat on aina ollu ihan karmivassa kunnossa, koska syön liikaa karkkia ja sokeria hups, multa on revitty hammaslääkärissä pihdeillä 11 hammasta irti ja kaks ei ikinä kasvanu takaisin, eli mulla on kivat väliköt tuolla alarivistössä. Nytkin tiedän että mulla on jotain reikiä/mitälie molemmissa alarivin reunahampaissa, sillä tiettyjen asioiden syöminen tekee kipeetä ja kaiken lisäksi eka viisaudenhammaski on puhkeemassa. En tajuu sitä puhkeemiskohtaa, se avautuu ja sulkeutuu eestaas kokoajan! Ja mun ikenistä vuotaa verta joka ikisellä harjauskerralla. Että joo pitäisi tässä vissiin jotain niiden eteen tehdä, ennenkuin saan tekarit (joita mulle tosin ehdotettiin jo 14-vuotiaana…).