Menetin kävelykyvyn ja kroppani muuttui. Silti rakastan olla minä.

Älä liiku siksi, että vihaat kroppaasi, vaan siksi, että rakastat itseäsi. Näin eilen tämän tekstin Instagramissa ja jäin miettimään tätä ärsyttävän ihanaa motivaatiolausetta.

Olin 18-vuotias kun kroppani koki suuren muutoksen. Menetin onnettomuudessa kävelykykyni, ja tämän myötä moni asia minussa itsessä muuttui. Isoin näkyvä ulkoinen muutos tapahtui jaloissa. Niissä ei ollut enää lihaksia lainkaan. Lisäksi sain selkääni, vatsaani ja kylkiini suuria leikkausarpia. Ulkonäkömuutokset olivat kuitenkin vain pieni osa isoa muutosta. Piti opetella toimimaan kaikissa arkisissa asioissa aivan uudella tavalla uuden erilaisen kropan (ja pyörätuolin) kanssa.

Vaikka muutokset olivat suuria, en missään vaiheessa vihannut kroppaani. Kaikki tuntui aluksi oudolta ja usein vaikealtakin, mutta otin sen haasteena. Päätin olla onnellinen siitä kropasta mitä mulla oli jäljellä, ja paljonhan sitä tosiaan olikin jäljellä. Enhän ollut menettänyt kuin kyvyn kävellä. Tiesin, että hyvällä kuntoutuksella, omalla treenillä ja terveellisillä elämäntavoilla pystyn saamaan niin hyvän toimitakyvyn kuin vammani kanssa on mahdollista.

Tässä vuosien varrella olen kokenut muutoksia ja vastoinkäymisiä kroppani kanssa. Välillä olen meinannut unohtaa rakastaa sitä. Lähinnä aivovamman tuomien rajoitteiden vuoksi, mutta myös muutokset vaatekoossa on tuoneet haasteensa. Olen tässä vuosien varrella kokenut myös suuria onnistumisia oman itseni ja kroppani kanssa. Se, että olen jaksanut käydä fysioterapiassa, kuntosalilla ja lenkillä on kaikki lähtöisin siitä, että haluan huolehtia itsestäni. Haluan, että on hyvä olla minä. Ja se, että olen pitänyt huolta kropastani, auttaa myös pitämään mieleni kunnossa. Kun mun on hyvä olla, pystyn olemaan parempi myös muille ja tekemään asioita jotka on itselleni tärkeitä.

Kaikki kamppailemme erilaisten ongelmien kanssa. Siksi haluankin omalla esimerkillä kannustaa kaikkia omista lähtökohdistaan liikkumaan juuri itselle sopivalla tavalla. Pitämään huolta itsestä.

Mitkä asiat kannustavat sua pitämään itsestäsi huolta? Mikä saa sut liikkeelle? Mieti. Kirjoita ylös. Lähde liikkeelle, koska rakastat itseäsi.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *