treenikaveri ranteessa

Alkuvuodesta etsin päivittäisen aktiivisuuteni ja urheiluharjoitusteni seuraamiseen aktiivisuusranneketta ja/tai urheilukelloa. Ajattelin, etten tule helpolla löytymään ranneketta, joka laskisi aktiivisuutta muuten kuin askelista.

Kysyin vinkkejä instastooriississa ja googlettelin erilaisia vaihtoehtoja. Ainut mikä täytti kriteerini askelettoman aktiivisuuden seuraamisesta oli Apple Watch 3. Tilasin melko lyhyen pohdinnan jälkeen tämän omppurannekkeen. Ja ei, täytyy heti alkuun mainita, tämä ei (valitettavasti) ole maksettu mainos. Kerron aivan omasta tahdostani tästä, koska olen niin innoissani tämän urheilurannekkeen pyörätuoliominaisuuksista!

Urheiluranneke on ollut käytössäni nyt vähän reilun kahden kuukauden ajan, ja tykkään. Parasta on käytön ja heti alussa käyttöönoton helppous sekä se, että ranneke toimii moitteettomasti yhdessä mun saman merkkisen puhelimen kanssa. Heti rannekkeen käyttöönottovaiheessa kysyttiin myös se mulle tärkein kysymys: käytätkö pyörätuolia? Jes! Kyllä! Nykyaika on kuin onkin välillä mahtavaa. On muuten hauskaa ja vaikeaa selittää, miten siistiltä tämän kysymyksen näkeminen, varsinkin jo heti laitteeseen tutustumisen alkumetreillä, tuntui.

Lista hyvistä asioista, jotka olen huomannut rannekkeessa:

 • Sopii pyörätuolilla liikkuvalle
 • Mittaa päivittäistä aktiivisuutta ja muistuttelee välillä päivän aktiivisuuden etenemisestä (mm. pyörisläisellä askelien sijaan kertoo kelausten määrän)
 • Kertoo päivän aktiivisen- ja lepoenergian (varsinkin itselle ollut todella hyödyllinen, sillä pyörätuolissa kulutus on todella erilaista kuin kävellessä)
 • Monipuolinen harjoittelun lajivalikoima (pilateksesta voimaharjoitteluun ja patikoinnista pyörätuolikelaamiseen ja yleisurheiluun)
 • Kestää vettä, eli voi olla mukana uintiharjoituksissa
 • Melko tarkka sykemittari ja toimii myös yhdessä Polarin sykevyön kanssa (jos kaipaa vielä tarkempaa tietoa)
 • Hengitys -harjoitteet ja niiden muistutukset
 • GPS mittaa kuinka korkealle ja pitkälle etenee esim. pyörislenkillä
 • Voi lukea viestejä ja vastata niihin tai puheluihin puhumalla ranteeseen
 • Kuukausittaisia haasteita
 • Voi jakaa aktiivisuuden kavereille ja kilpailla heidän kanssaan (jos kaveri omistaa myös samaisen rannekkeen, itse en ole tätä päässyt vielä testaamaan)

Lista niistä ei niin hyvistä asioista, jotka olen huomannut:

 • Melko lyhyt akunkesto (taitaa olla maksimissaan pari päivää)
 • Jos käytössä on rannekeen kanssa yhteensopiva sykevyö, ei treenin aikana pysty kuuntelemaan samalla musiikkia kuulokkeista (johtuu siitä, ettei puhelimeeni saa muuta kuin langattomat kuulokkeet. Eli liikaa langatonta meininkiä yhtäaikaa)
 • Rannekkeessa ei ole valmiina unen seurantaa, vaan sen joutui ostamaan erikseen sovelluskaupasta

Meinasin vielä unohtaa. Vaihtorannekkeet, joita löytyisi netistä vaikka ja kuinka paljon. Niitä on jo tosiaan niin paljon, etten ole tähän mennessä osannut valita itselle toista, ehkä juhlallisempaa ranneketta. Lisäksi nämä vaihtorannekkeet on aika arvokkaita, niin eipä kyllä hetken mielijohteesta tule toista hankittua. Ehkä vaihtorannekkeet ja niiden hinnat kuuluisivat kuitenkin tuohon ylempään listaan..?

Tiivistetysti: olen todella iloinen, että tällaisiakin laitteita suunnitellaan nykyään myös pyörätuolia käyttävät huomioiden. Urheiluranneke toimii kivana motivaattorina treeneissä, ja sen avulla voi saada tarpeellista tietoa omasta kulutuksesta sekä unesta. Lisäksi omalla kohdallani tämä on parantanut puheluihin vastaamista todella paljon. Pidän nimittäin lähes aina puhelinta äänettömällä, enkä siksi koskaan vastaa ensimmäisellä yrityksellä. Mutta nyt, kun ranteessa alkaa tärisemään aina puhelun tullen, huomaan jo ensimmäisellä yrittämällä vastata. Myös miehenikin hyötyy tästä.

hyvinvointi liikunta suosittelen terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *