Vaniljainen mustikkamurupiirakka
Kun olin vaihto-oppilaana Saksassa, vei kämppäkaverini minut vanhempiensa luokse Hampuriin. Kylässä tarjottiin niin herkullista kirsikkapiirakkaa, että pyysin ohjetta mukaani. Päätin kokeilla samaa ohjetta hieman muunnellen mustikoilla, ja tulos oli todella herkullinen.
Mustikkapiirakka päätyi listalle toukokuussa 2011 Ravintolapäivän kakkukahvilaamme. Pääsipä piirakka tuolloin julkisuuteenkin, Teresa Välimäen blogiin! 🙂
Ihanan vaniljaisessa piirakassa yhdistyvät kuohkea pohja, pehmeä täyte ja rapea murupinta, eikä erillistä kastiketta tarvita!
Pohja
250 g maitorahkaa
1 muna
vajaa 1,5 dl öljyä
1 dl maitoa
2,5 dl sokeria
5,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
Lisää leivinjauhe jauhoihin. Sekoita muut ainekset keskenään, ja lisää mukaan jauhoseos.
Levitä taikina syvälle uunipellille. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna, taikina jää aika kosteaksi.
Täyte
n. 0,5 litraa mustikoita
1 paketti vaniljavanukasta
Vaniljavanukkaan kanssa voi hifistellä mielensä mukaan, itse käytän kaupasta saatavia ”lisää vain maito” -versioita. Kääntele mustikat vaniljavanukkaan sekaan. Levitä täyte taikinapohjalle.
Muruseos
1 dl sokeria
100 g voita
1,5 dl jauhoja
Nypi ainekset muruseokseksi, ja ripottele täytteen päälle.
Paista piirakkaa 180 asteessa 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti!