Ahdistava työhaastattelu: kokemukseni ja miksi arvostamme omaa hyvinvointiamme

Olen varmasti kokenut elämäni aikana monenlaisia työhaastatteluja, mutta eilinen haastattelu vei kyllä voiton kaikista. Olin hakenut lisätöitä nykyisen vakipaikkani lisäksi, ja ajattelin sen olevan suhteellisen helppo juttu. Olinhan tehnyt samanlaista työtä jo vuosia, ja minulla oli vankka työkokemus alalta.

Kun saavuin haastattelupaikalle, huomasin heti, että tunnelma oli jotenkin outo. Rekrytoijat eivät tuntuneet kovin kiinnostuneilta minusta tai osaamisestani. Kysymykset olivat pintapuolisia ja vaikuttivat olevan suoraan jostain standardilistasta otettuja. En tuntenut, että minulle annettiin mahdollisuutta näyttää, mitä kaikkea osasin ja kuinka motivoitunut olin ja että töihin otettava oli päätetty jo ennen haastattelu kutsujen lähettämistä.

Kun haastattelu viimein päättyi, tunsin oloni vain entistä enemmän ahdistuneeksi. En voinut olla ajattelematta, että jos työnhakijoiden kohtelu on yleisesti tällaista, ei ole ihme, että työttömien määrä pysyy korkeana. Työnhaku on jo itsessään stressaavaa, mutta kun kohtelu on epäkohteliasta ja epäammattimaista, se tekee tilanteesta entistä vaikeamman. Koin olleeni haastettelun jälkeen oikeutettu pieneen herkkuhetkeen itseni seurassa.

Palatessani kotiin illalla olin edelleen järkyttynyt haastattelusta. Kaikki suunnitelmani viettää aikaa lasteni kanssa haihtuivat ilmaan. En yksinkertaisesti jaksanut olla läsnä heille, vaikka heillä oli odotuksia ja suunnitelmia puuhastelumme suhteen. Tuntui, että kaikki energia oli imetty minusta pois tuon haastattelun aikana.

Onneksi sain kuitenkin itselleni hetken rauhaa ja rentoutumista myöhemmin illalla. Lasten mentyä nukkumaan päätin helliä itseäni pienellä kasvonaamiolla. Se oli aikaa, jolloin sain unohtaa hetkeksi työhaastattelun aiheuttaman ahdistuksen ja keskittyä vain itseeni ja omiin tarpeisiini.

Kokemukseni eilisestä työhaastattelusta on muistutus siitä, kuinka tärkeää on arvostaa itseään ja pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan. Työhaastattelut voivat olla haastavia tilanteita, mutta on tärkeää muistaa, että sinulla on arvoa ja ansaitset kunnioitusta riippumatta siitä, miten haastattelu sujuu. Ja joskus, kun maailma tuntuu liian stressaavalta, ei ole mitään väärää siinä, että ottaa pienen tauon ja hemmottelee itseään kasvonaamiolla tai jollain muulla rentouttavalla tavalla.

tyo-ja-raha tyo ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *