Glögiä ja kasvonaamiota – Pysähtyminen koulukiusaamisen edessä

Viime perjantaina saimme järkyttävän viestin, kun poikamme paljasti meille koulupäivän aikana kokemansa kiusaamisen. Asia ei ollut selvinnyt meille heti, vaan vasta illalla, kun poikamme rohkaistui kertomaan meille tapahtuneesta. Saatuamme tiedon, tunsimme syvää huolta ja turhautumista. Perjantai iltana  vasta klo 21 saimme opettajalta viestin asiasta, mikä omalta osaltaan herätti lisää kysymyksiä.

Tuntuu, kuin maailma olisi hetkeksi pysähtynyt. Kiusaaminen on aina vakava asia, mutta kun siihen liittyy fyysistä väkivaltaa, se herättää vielä syvemmän huolen ja kiireen puuttua tilanteeseen.

Tässä tilanteessa huomasin tarvitsevani hetken itselleni, jotta voisin käsitellä omia tunteitani ja samalla olla vahva tukipilari pojalleni. Päädyin valmistamaan itselleni mukillisen lämmintä glögiä ja levittämään kasvoilleni rauhoittavan kasvonaamion. Se ei tietenkään muuta tapahtunutta, mutta se auttaa minua rauhoittumaan ja keräämään voimia käsitellä tilannetta järkevästi.

On vaikea ymmärtää, miksi kiusaaminen on yhä niin ajankohtainen asia  ja leviää kuin rutto, vaikka sen pitäisi olla ehdottomasti kiellettyä ja torjuttua. Opettajan asenne asiaan oli pettymys – koulukiusaaminen ei voi olla mikään ”sattuu joskus” -asia. Se on vakavaa ja vaatii välittömiä toimia.

Aion vaatia, että asia selvitetään perin pohjin. Tämä ei ole ainoastaan oman lapseni turvallisuuden ja hyvinvoinnin vuoksi, vaan myös kaikkien muiden lasten koulussa. Kiusaaminen on ilmiö, joka on kitkettävä pois yhteiskunnastamme, ja sen torjumiseksi tarvitaan kaikkien yhteistä panosta.

Tässä tilanteessa en voi olla vaikuttamatta siihen, mitä tapahtuu seuraavaksi. On aika asettua vastustamaan kiusaamista ja varmistaa, että jokainen lapsi voi käydä koulua turvallisessa ympäristössä. Glögi ja kasvonaamio auttavat minua rauhoittumaan, mutta nyt on aika toimia ja vaatia muutosta. Jokainen lapsi ansaitsee tuntea olonsa turvalliseksi koulussa, eikä kenenkään tarvitse kohdata väkivaltaa koulussa.

perhe vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *