Juhannus on aivan ovella – Melkein kiireettömästi valmistautuen kohti keskikesän juhlaa
Kesä on vihdoin täällä, ja juhannus lähestyy kovaa vauhtia. Lämpimät päivät ja valoisat yöt ovat saaneet meidät odottamaan innolla tätä keskikesän juhlaa. Kuitenkin, kuten monilla meistä, myös minulla on pieniä valmisteluita tekemättä juhannusta varten. Tarkemmin sanottuna raparperit ovat vielä mehustamatta, sillä mehustimen varaosa puuttuui. Mutta vaikka kiire alkaa painaa päälle, päätin pitää mielessäni rauhallisen asenteen ja olla hermostumatta.
Juhannus on perinteisesti aika, jolloin vietämme aikaa yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Se on hetki, jolloin kaikki kiire ja stressi voivat unohtua hetkeksi, ja voimme keskittyä nauttimaan läheistemme seurasta ja kesän kauneudesta. Vaikka valmistelut voivat välillä tuntua haastavilta, on tärkeää muistaa itse juhlan henki ja pitää mielessä, että pienet yksityiskohdat eivät määrittele onnistunutta juhannusta.
Raparperien mehustaminen juhannusjuomia varten on ollut minulle tärkeä perinne. On jotain erityistä siinä, kun pääsee maistamaan itse mehustettua raparperimehua, joka on kerätty omasta puutarhasta. Tänä vuonna mehustimen varaosan puuttuminen kuitenkin meinasi estää suunnitelmien toteutumisen. Vaikka pettymys hiipii mieleeni, päätin ottaa tilanteesta opikseni ja tarkastella sitä uudella perspektiivillä.
Kaiken kiireen keskellä on tärkeää muistaa, että juhannus on ennen kaikkea aikaa levätä, nauttia luonnosta ja hyvästä seurasta. Vaikka pienet valmistelut saattavat jäädä tekemättä, ei syytä huoleen – keskitytään siihen, mikä todella merkitsee. Juhannus tulee olemaan täydellinen juhla riippumatta siitä, onko raparperit mehustettu vai ei. Rauhallisella asenteella ja hymy huulilla otetaan vastaan keskikesän juhla ja luodaan ikimuistoisia hetkiä yhdessä läheisten kanssa