Kun Lapset Ovat Kipeinä: Limsaa, Marjoja ja Sisarusten Rakkauden Voima

Viime viikko oli meidän perheessämme kaikkea muuta kuin normaali. Lapsemme sairastuivat yhtä aikaa, ja arki sai aivan uudenlaisen sävyn. Kuten monille vanhemmille on tuttua, sairastaminen ei aina ole pelkkää tylsyyttä ja valittamista. Siitä voi syntyä myös ihania hetkiä ja oppia tärkeitä asioita, kuten meidän perheessämme tapahtui.

Kaikki alkoi, kun lapsemme heräsivät viime viikon torstaina nuhaisina ja väsyneinä. Tytöllä ja pojalla oli molemmilla kuumetta, kurkkukipua ja yskää. Vaikka sairastaminen ei ole koskaan kivaa, päätimme tehdä tilanteesta mahdollisimman mukavan lapsillemme. Niinpä lääkkeitä, lämpimiä peittoja ja runsaasti nesteytystä oli tarjolla yllin kyllin. Pöydällä komeili limsapulloja ja marjarasioita, joista lapset saivat nauttia sairastelun aikana. Vaikka ruokahalu oli heikko, oli ilo nähdä, kuinka lapset nauttivat limsasta ja tuoreista marjoista.

Kun lapset sairastavat, he tarvitsevat erityistä huolenpitoa ja rakkautta. Mutta mitä tapahtui meidän perheessämme, yllätti meidät kaikki. Tytär, joka on hieman nuorempi alkoi toipua nopeammin kuin poika.

Tyttömme päätti ryhtyä veljensä henkilökohtaiseksi viihteen tuottajaksi. Hän keksi kaikenlaisia pelejä ja leikkejä, joilla hän sai veljensä nauramaan ja unohtamaan hetkeksi flunssansa. Vaikka veljen kuume nousi, hän ei halunnut jäädä paikoilleen. Hän halusi seurata sisarensa kepposia ja olla mukana hauskanpidossa.

Tämä näytti auttavan. Veljen mieliala kohosi, ja hän alkoi syödä paremmin. Sisarusten välinen rakkaus ja huolenpito olivat tehneet ihmeitä. Se muistutti meitä siitä, kuinka tärkeää on tukea toisiaan vaikeina aikoina. Olin ihan varma että tytär rääkkäisi veljeään.

Vaikka sisarusrakkaus oli ihanaa, se ei aina ollut aivan rauhallista puuhaa. Tyttären keksimät leikit saattoivat joskus olla hieman villimpiä kuin olisi toivonut. Niinpä päätin antaa pojalle pienen tehtävän, jotta hän saisi tarvitsemaansa rauhaa ja lepoa. Annoin hänelle värityskirjan ja värikyniä, ja hän uppoutui värityksen maailmaan. Se antoi hänelle mahdollisuuden keskittyä itseensä ja unohtaa hetkeksi flunssansa ja siskonsa.

Viikonloppu koitti, ja lastemme kunto alkoi vähitellen kohentua. Heidän kuumeensa laski, ja heidän energiansa palasi vähitellen. Tänäaamuna lapset heräsivät virkeinä ja iloisina, valmiina palaamaan päiväkotiin ja kouluun.

 

perhe lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *