Macaronssit ja pikaruoka ensimmäisenä työpäivänä

Kun ensimmäinen työpäivä koittaa, odotukset ja jännitys sekoittuvat usein epävarmuuden tunteeseen uuden ympäristön ja uusien ihmisten keskellä. Tällä viikolla pääsin itsekin kokemaan tämän jännittävän hetken, kun kävelin toimistolle uusien työntekijöiden joukkoon.  Päivän erottuva piirre oli varmasti se, että päätin aloittaa päivän tuomalla työkavereilleni macaronssit aamukahville ja valitsin lounaaksi poikkeuksellisesti pikaruokaa.

Macaronssit aamukahville osoittautuivat oivalliseksi tavalta aloittaa päivä. Ne toivat pienen piristyksen ja hymyn kollegoiden kasvoille, ja samalla loin rennon ilmapiirin mahdollisia ensikohtaamisia varten. Ruoka yhdistää ihmisiä ja tarjoaa loistavan tavan rikkoa jäätä uusissa tilanteissa. Tuntui hyvältä nähdä, kuinka pieni ele voi tuoda iloa muiden päivään.

 

Lounasaika lähestyessä päätin rikkoa rutiinit ja valita poikkeuksellisesti pikaruoan vaihtoehdoksi. Tähän päätökseen vaikutti osaltaan se, että päivä oli ollut jo valmiiksi täynnä uusia kokemuksia, joten päätin ottaa rennosti myös lounaan suhteen. Päätös ei suinkaan tarkoittanut luopumista terveellisestä ruokavaliosta, vaan pikaruokakin voi olla osa monipuolista ravitsemusta silloin tällöin.

Ehkä nämä pienet arkiset asiat tuovat tullessaan sen pehmeän laskun arkeen mitä jokainen loman päätyttyä toivoo.

tyo-ja-raha tyo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *