Matka puuterisiveltimen ja hukatun itsekurin maailmaan

Kaikkihan me tunnemme sen hetken, kun astumme kauppaan vain yhden tietyn asian perässä ja päädytymmekin ulos kantamuksineen, joista suurin osa oli täysin tarpeettomia. Näin kävi minullekin veilen, kun päätin lähteä ostamaan ainoastaan puuterisivellintä, mutta päädyin lopulta kantamaan kotiin myös MilkyWay kaakaojauhetta lasteni iloksi. Kuulostaako tutulta? Oletan, että moni meistä on kokenut vastaavan tilanteen.

Kaikki alkoi tarpeesta hankkia uusi puuterisivellin. Vanha oli käynyt ajan myötä käyttökelvottomaksi, ja päätin, että nyt on aika panostaa uuteen siveltimeen. Suuntasin kauppaan täynnä päättäväisyyttä ja valmiina tekemään vain sen yhden tarpeellisen ostoksen.

Kun olin löytänyt täydellisen puuterisiveltimen ja ostanut sen, päätin kuitenkin käydä vielä nopeasti ruokakaupassa hakemassa muutamia perustarvikkeita. Mutta sitten se tapahtui: kävellessäni hyllyjen välissä huomasin houkuttelevan MilkyWay kaakaon. Pakkauksessa oli kaunis kuva avaruudesta ja lupaus täyteläisestä kaakaosta. En voinut vastustaa houkutusta.

Kotiin palatessani tajusin, että olin sortunut klassiseen ansaan: heräteostokseen. Kaakaojauheen ostaminen ei ollut millään tavoin suunniteltu eikä välttämätön, mutta houkutus oli ollut liian suuri. Pohdin hetken, miten olin päätynyt ostamaan jotain, mitä en todellisuudessa tarvinnut.

Tämä pieni ostosreissuni opetti minulle tärkeän läksyn itsekurista. Vaikka välillä on mukavaa hemmotella itseään ja perhettään, on silti tärkeää pitää mielessä ostosten tarpeellisuus. Pienet heräteostokset voivat kasautua, ja lopulta huomaamme kuluttaneemme rahaa tarpeettomiin asioihin.

 

 

tyo-ja-raha vastuullisuus ostokset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *