Missä ovat kaikki lounaspaikat, joista saisi oikeaa kotiruokaa?

Olen kyllästynyt sämpylöihin, täytettyihin patonkeihin ja ainaiseen sushiin. Kerta toisensa jälkeen löydän itseni pyörittelemästä silmiäni lounasaikaan, kun yritän miettiä, mitä tänään söisin. Työpaikkani lähistöllä tuntuu olevan loputtomasti kahviloita ja pikaruokaloita, mutta missä ovat ne lounaspaikat, joista saisi kunnon kotiruokaa?

En tarkoita mitään hienostunutta tai trendikästä fuusiokeittiötä – vaan rehellistä, maistuvaa ja ravitsevaa kotiruokaa. Sellaista, mitä mummo teki: lihapullia ja perunamuusia, kaalilaatikkoa, lohikeittoa tai vaikka nakkikastiketta. Ruokaa, joka oikeasti pitää nälän loitolla ja tuo mukanaan edes pienen palan kotoisaa lämpöä keskelle työpäivän kiireitä.

Tuntuu siltä, että kotiruokaa tarjoavat lounasravintolat ovat katoava luonnonvara. Onko nykyään niin, että lounaan pitää aina olla jotain ”kevyttä ” ja nopeasti mukaan napattavaa? Miksi perinteinen lounasruoka tuntuu hävinneen valikoimista? Ei sillä, etteikö sushi tai patonki olisi hyvää silloin tällöin, mutta joka päivä? Ei kiitos!

Jos joku rohkea ravintolayrittäjä sattuu lukemaan tämän, niin tässä olisi markkinarako! Perinteinen kotiruoka tekee comebackin ennemmin tai myöhemmin, ja minä ainakin olen valmis jonottamaan lounaalle, jos tarjolla on lautasellinen lämmintä kotiruokaa.

tyo-ja-raha ruoka-ja-juoma