Rentouttava vapaapäivä

Olen aina ollut kirjojen ystävä, mutta viime aikoina arki on ollut niin kiireistä, että lukuhetket ovat jääneet vähemmälle. Eilen päätin kuitenkin ottaa rennosti ja viettää pitkästä aikaa vapaapäivän kirjan parissa. Valitsin luettavakseni kirjan nimeltä ”Ja samassa tuli hiljaisuus”, joka kertoo Lapuan Patruunatehtaan räjähdyksestä ja sen vaikutuksista ihmisten elämiin.

Lapuan Patruunatehtaan räjähdys on yksi Suomen historian traagisimmista tapahtumista, ja se jätti syvät jäljet niiden ihmisten elämiin, jotka olivat mukana tai koki sen seuraukset. Kirja avaa tämän tapahtuman yksityiskohtaisesti ja pureutuu ihmisten tunteisiin ja kokemuksiin. On mielenkiintoista lukea, miten yksi hetki voi muuttaa niin monen ihmisen elämän ja miten yhteisö selviytyi tällaisesta tragediasta. Tosin fiktion keinoin.

Lapuan Patruunatehdas ja sen räjähdys ovat jälleen ajankohtaisia, sillä siitä on tehty elokuva. Elokuva tarjoaa perinteisen näkökulman tapahtumiin ja tuo ne lähemmäksi nykypäivää. On hienoa, että näin tärkeä osa Suomen historiaa tuodaan uudelle sukupolvelle näiden elokuvien kautta.

Vapaapäivänä ei kuitenkaan pelkästään lueta kirjoja, vaan siihen kuuluu myös rentoutumista ja hemmottelua. Niinpä päätin ottaa itselleni aikaa ja nauttia kasvonaamiosta, joka virkisti ihoa ja toi mukavan lisän rentoutumiseen. Kasvonaamiohetken aikana suljin silmäni ja annoin itselleni luvan unohtaa arjen kiireet hetkeksi.

Herkuttelu oli myös osa rentoa vapaapäivääni. Valitsin pöytään muutaman suosikkini, kuten lakuja. Herkut lisäsivät tunnelmaa ja tekivät vapaapäivästäni entistä nautinnollisemman.

Kaiken kaikkiaan eilinen rento vapaapäivä oli juuri sellainen kuin kaipasin. Lukeminen, kasvonaamio, herkuttelu ja rauhoittuminen tekivät siitä täydellisen päivän. Tästä päivästä sain voimia ja inspiraatiota jatkaa arkea, mutta samalla muistutus siitä, kuinka tärkeää on välillä antaa itselleen lupa ottaa rennosti ja nauttia elämästä.

koti kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *