Vanhemmuuden haasteet: Käsittelemätön häpeä vaikuttaa käytökseemme

Haluan tänään avautua eräästä vaikeasta tilanteesta, joka tapahtui eilen omien lapsieni kanssa. On tärkeää puhua näistä asioista avoimesti ja jakaa kokemuksia, jotta voimme oppia ja kasvaa vanhempina. Joten tässä seuraa tarinani.

 

Eilen minulla oli valitettavasti raivokohtaus, joka suuntautui lapsiani kohtaan. En itse asiassa tiedä tarkalleen, mikä sai minut raivon valtaan. Epäilen, että tilanne johtui siitä, että lapset olivat aamusta asti todella vilkkaita eikä mikään tuntunut rauhoittavan heitä. Vaikka tiedän, ettei tällainen käytös ole hyväksyttävää, minun on myönnettävä, että olen oppinut tämän mallin omilta vanhemmiltani.

On tärkeää ymmärtää, että vanhemmuus on haastavaa ja me kaikki teemme virheitä. Kuitenkin tärkeintä on oppia virheistämme ja pyrkiä tekemään asiat paremmin. Sen vuoksi keskustelin lasteni kanssa tapahtuneesta ja pyysin heiltä anteeksi. Haluan opettaa heille, että omien virheiden tunnustaminen ja niistä oppiminen on tärkeää. Lasteni antama anteeksianto oli arvokasta ja auttoi minua käsittelemään omaa häpeääni.

Mikäli tunnistat samankaltaisia käytösmalleja omassa vanhemmuudessasi, kannustan sinua pysähtymään ja reflektoimaan omia tunteitasi. Olemme vastuussa omasta käytöksestämme ja voimme valita, millaisia vanhempia haluamme olla. Muutos vaatii aikaa ja ponnisteluja, mutta se on mahdollista.

Muistakaamme, että vanhemmuus on jatkuvaa oppimista ja kasvua. Virheiden tekeminen ei tee meistä huonoja vanhempia, vaan se tarjoaa mahdollisuuden oppia ja kasvaa sekä omassa että lastemme silmissä. Olkaamme armollisia itsellemme ja pyrkikäämme aina parhaaseen mahdolliseen versioon itsestämme.

Olen sitoutunut työskentelemään itseni kanssa ja kehittämään vanhemmuustaitojani päivittäin. Lapseni ansaitsevat parhaan mahdollisen version minusta vanhempana, ja teen parhaani tarjotakseni heille rakastavaa ja myötätuntoista kasvuympäristöä. Vaikka eilinen raivokohtaus oli vaikea ja häpeällinen kokemus, käytän sitä oppimistilaisuutena tulevaisuuden kannalta. Haluan näyttää lapsilleni, että jokainen voi kasvaa ja kehittyä paremmaksi ihmiseksi, kun olemme valmiita tunnustamaan virheemme, pyytämään anteeksi ja tekemään tarvittavia muutoksia.

Jatketaan yhdessä matkaa kohti parempaa vanhemmuutta, sillä rakkaudella, oppimisella ja anteeksiannolla voimme muuttaa käytöksemme ja luoda vahvan ja terveen perheympäristön lapsillemme. Tämä kokemus opetti minulle arvokkaan läksyn, ja jatkossa pyrin olemaan kärsivällisempi, ymmärtäväisempi ja läsnäolevampi vanhempi.

perhe vanhemmuus lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *