Yhden päivän huono äiti – Oppimisen hetkiä ja uusia alkuja

Haluaisin avata teille eilisen päiväni tapahtumat, joilla ansaitsisin huono äiti -palkinnon. Päivä alkoi normaalisti, mutta jostain syystä pienetkin asiat alkoivat ärsyttää minua äärimmäisen paljon. Työt, kotityöt, ja kaikki siltä väliltä tuntuivat olevan suunnattoman hankalia. Päätin tehdä muutoksen ja vähentää kotitöiden aiheuttamaa ärsytystä viemällä lapset pikaruokaravintolaan syömään.

Päätös viedä lapset pikaruokaan ei ollut kenties kaikkein terveellisin, mutta se oli yritykseni helpottaa tilannetta ja tehdä päivästä edes hieman erilainen. Oli kuitenkin selvää, että tämä päivä oli ollut vaikea sekä minulle että lapsilleni.

Yksi päivän opetus oli se, kuinka tärkeää on tunnistaa omat rajansa ja pyrkiä löytämään terveellisiä tapoja käsitellä stressiä ja ärsytystä. Vaikka päätös pikaruokaan menemisestä oli ehkä hätiköity, oli se myös merkki siitä, että joskus tarvitsemme pienen hengähdystauon ja arjen piristystä.

Toinen opetus tuli lapseni koulunkäynnistä. Huomasin, että koulutarvikkeiden laiminlyönti oli johtanut tilanteeseen, jossa heidän opiskelunsa kärsi. Vaikka päivä olikin ollut haastava, oli tärkeää ottaa opiksi ja hoitaa tarvittavat asiat kuntoon. Käytännössä tämä tarkoitti koulutarvikkeiden hankkimista (itselleni myös muistikirja )samalla kun kävimme pikaruokaravintolassa.

Joten vaikka eilinen päivä voisi saada minut ansaitsemaan ”vuoden huono äiti” -palkinnon, näen sen ennen kaikkea tilaisuutena kasvaa ja oppia. Toivottavasti voimme kaikki ottaa vastaan elämän haasteet avoimin mielin ja löytää uusia tapoja selviytyä niistä.

perhe vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *