Reseptikirja: Bruschettakana

Jos et ole vielä koskaan kokeillut bruschettakanaa, niin suosittelen nyt kokeilemaan! Tämä on niin mehukas ja herkullinen ruoka, että oman kieleni se ainakin vei mennessään. Ruoka sopii hyvin illalliseksi muodollisempaankin hetkeen, mutta se on myös sen verran helppo ja nopea toteuttaa, että se toimii arjessa aivan yhtä mainiosti!

Kuten sanottu, tämä ruoka on nopea tehdä – olet valmis 20 minuutissa! Aloita tekemällä tomaattipäällinen, se on yksinkertaista! Pilko tomaatit pieniksi viipaleiksi, lisää joukkoon murskattu valkosipuli, suola, pippuri, silputtu basilika sekä tilkka oliiviöljyä sekä punaviinietikkaa ja se on siinä.

Tämän jälkeen valmistetaan kanat – ja tähänkään ei kauaa aikaa mene. Mausta ensin kanat suolalla, pippurilla ja valkosipulimausteella. Paista kanoja öljyssä pannulla kunnes ne ovat kypsiä. Lopussa asettele kanojen päälle viipaleet mozzarellajuustoa ja anna niiden sulaa kanojen päälle.

Asettele kanat tarjoiltavaksi joko lautaselle tai tarjoilukulhoon, lisää kanojen päälle runsaasi tomaattitäytettä ja viimeistele balsamicolla!

Instagram: pastababyblog

Bruschettakana

Ainekset (4 annosta)

20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • 2-4 tomaattia (riippuen tomaattien koosta)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • Kourallisen basilikanlehtiä
  • Suolaa & pippuria
  • 1rkl oliiviöljyä (+ öljyä paistamiseen)
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • Maustamattomia ohuita kanafileitä
  • Mozzarellajuustoa
  • Valkosipulimaustetta
  • Balsamicoa

Mitä tehdä?

  • Leikkaa tomaatit pieniksi viipaleiksi ja laita ne kulhoon
  • Lisää tomaattien joukkoon murskattu valkosipuli, silputtu basilika, mausteet sekä oliiviöljy ja punaviinietikka. Sekoita ja anna imeytyä.
  • Mausta kanat ja paista ne kypsiksi paistinpannulla
  • Lisää lopuksi kanojen päälle viipaloitua mozzarellaa ja anna sen sulaa kanojen päälle
  • Asettele kanat lautaselle tai tarjoilukulhoon, lisää päälle runsaasti tomaattitäytettä ja viimeistele annos balsamicolla!
hyvinvointi ruoka-ja-juoma

Reseptikirja: Baklazhanit – täytetyt munakoisorullat

Baklazhanit on yksi mun lempi alkuruoista Gerogialaisessa keittiössä! Baklazhanit ovat siis  täytettyjä munakoisorullia ja ne tarjoillaan kylminä. Todella herkullisia eivätkä edes kovin monimutkaisia tehdä!

Tarvitset tähän ruokaan tietysti munakoison. Täyte tehdään ricottajuustosta, jonka sekaan sekoitetaan paahdetut saksanpähkinät, puristetaan yksi sitruuna sekä lisätään pippuria, suolaa, valkosipulinkynsiä ja minttua. Munakoisosta leikataan pystysuunnassa ohuita viipaleita, jotka paistetaan pikaisesti molemmin puolin paistinpannulla (pari minuuttia per puoli riittää). Saksanpähkinät paahdetaan pikaisesti uunissa ja ne valmistuukin melkein itsestään 5 minuutissa.

Lopuksi jäähtyneet munakoisoviipaleet täytetään ricottatäytteellä ja rullataan! Koristeluun käytetään minttua 🙂

Itse tein näiden kaveriksi vielä uunissa kanaa samalla täytteellä kuin munakoisot. Ruskistin kanat nopeasti pannulla (ja maustoin suolalla & pippurilla), asettelin kanat uunivuoalle ja laitoin ricottakuorrutuksen kanojen päälle. Kanat uuniin noin 15 minuutiksi ja ruoka oli valmista!

Instagram pastababyblog

Pastababyn baklazhanit

Ainekset (4 annosta)

25 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • Munakoison
  • Ricottajuustoa
  • 1 sitruunan
  • Pippuria & suolaa
  • 3 – 4 valkosipulinkynttä
  • Mintun lehtiä
  • n. Kourallisen saksanpähkinöitä
  • Öljyä

Mitä tehdä?

  • Paahda ensimmäisenä saksanpähkinät uunissa. Laita noin kourallinen saksanpähkinöitä uunipellille ja paahda 175 asteisessa uunissa suunnilleen 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Leikkaa munakoisosta pystysuunnassa ohuita viipaleita
  • Sekoita ricottajuuston sekaan suolaa, pippuria, valkosipulinkynnet, mintun lehdet sekä purista sekaan yksi sitruuna. Sekoita.
  • Kun pähkinät ovat jäähtyneet, murskaa ne ja lisää ricottatäytteen sekaan.
  • Paista munakoisoviipaleita paistinpannulla pienessä määrässä öljyä. Pari minuuttia per puoli riittää!
  • Anna munakoisoviipaleiden hieman jäähtyä ja tämän jälkeen täytä ne ricottatäytteellä ja rullaa rullaksi
  • Koristele mintunlehdillä!
hyvinvointi ruoka-ja-juoma