Reseptikirja: Salsakana
Salsakana valmistuu uunissa melkein itsestään, joten se on vaivaton vaihtoehto ruoaksi mausta tinkimättä! Simppelissä versiossa käytän kaupan valmis salsaa, mutta vielä herkullisempaa ruoka on jos teet salsan itse. Täytettyjen paprikoiden reseptistä löydät ohjeen salsan tekemiseen: ohje salsaan.
Tarvitset tähän ruokaan vain kanafileitä, salsaa, juustoraastetta ja haluamasi lisukkeen. Itse tein jälleen perunoita – ne valmistuivat kanan kaverina uunissa samassa ajassa. Riisi sopii tämän ruoan lisukkeeksi myös erinomaisesti.
Asettele kanat öljyttyinä uunivuokaan ja mausta pippurilla, suolalla ja valkosipulimausteella. Kanat voi maustaa myös esimerkiksi fajitas mausteella, jos haluaa! Kaada salsapurkki kanojen päälle, lisää juustoraastetta ja paista uunissa n. 175 asteessa 20 – 30 minuuttia (riippuen kanafileiden paksuudesta). Koristele kanat vielä vihreällä chilillä ja ruoka on valmis nautittavaksi 🙂
Vinkki: Jos valitset lisukkeeksi riisin, säästä hieman salsaa ja sekoita sitä valmiin riisin joukkoon!
Salsakana
Ainekset (4 annosta)
Tee näin:
Mitä tarvitset?
- Maustamattomia kanafileitä (1 pkt)
- Salsaa (2 prk tai 1 iso)
- Pippuria, suolaa & valkosipulimaustetta (tai esimerkiksi fajitas maustetta)
- Riisiä tai perunoita lisukkeeksi
Mitä tehdä?
- Asettele kanafileet öljyttyyn uunivuokaan ja mausta
- Kaada salsaa kanojen päälle (voit säästää osan dipiksi)
- Paista n. 175 asteisessa uunissa 30 -40 minuuttia
- Koristele vihreällä chilillä