Reseptikirja: Sitruunainen basilikapasta
Tämä pasta on raikas, herkullinen ja superhelppo tehdä! Ja parasta on ettei aikaakaan kulu juuri varttia pidempään – täydellinen arkiruoka.
Tähän ruokaan tarvitset farfalleja (eli rusetin muotoista pastaa), tuoretta basilikaa, yhden sitruunan, muutaman valkosipulinkynnen, öljyä, suolaa ja pippuria sekä mozzarellaa ja minitomaatteja.
Samaan aikaan kun pastat keittyvät kattilassa surautat blenderissä tuoreen basilikan, valkosipulinkynnet, sitruunan mehun, mausteet ja öljyn. Pastakastikkeen tekemisessä menee siis kirjaimellisesti vain pari minuuttia, ihanan helppoa, vai mitä? Leikkaa vielä mozzarella ja tomaatit kuutioiksi ja yhdistä kaikki ainekset yhteen pastan valmistuttua!
Mikäli tykkäät yhtä paljon raikkaasta sitruunan mausta kuin minä, niin suosittelen raastamaan blenderiin myös sitruunan kuorta jolloin sitruunan maku vahvistuu kastikkeessa!
Mitä tykkäät? :)
Instagram: pastababyblog
Sitruunainen basilikapasta (VEGE)
Ainekset (4 annosta)
Tee näin:
Mitä tarvitset?
- Pastaa (esimerkiksi farfalleja)
- Tuoreen basilikan
- 3-4 valkosipulinkynttä
- Öljyä (n. puoli desiä)
- 1 sitruunan
- Suolaa & pippuria
- Mozzarellaa
- Minitomaatteja
Mitä tehdä?
- Laita pastat keittymään
- Lisää blenderiin tuore basilika, valkosipulinkynnet, puristettu sitruuna (sekä halutessasi myös raastettua sitruunan kuorta), suolaa ja pippuria sekä öljy
- Blendaa ainekset juoksevaksi kastikkeeksi
- Leikkaa mozzarella ja minitomaatit kuutioiksi
- Pastat valmistuttua yhdistä pasta, kastike, mozzarella ja tomaatit kattilassa tai kulhossa
- Sekoita ainekset ja nauti!