Reseptikirja: Rapea hunaja-srirachakana
Rapea, makea ja tulinen! Tämän annoksen avulla pääset makumatkalle kiinalaiseen ravintolaan kotikeittiöstä.
Tästä tuli ehkä mun uusi lempiruoka, vaikka makeat ruoat ei yleensä ole suosikkejani. Tässä kuitenkin yhdistyy sopivasti makeus ja tulisuus – kumpaakaan ei ole liikaa vaan just sopivasti! Halutetassaan makeutta tai tulisuutta voi lisätä oman maun mukaan suuntaan tai toiseen 🙂
Tätä ruokaa ei ole myöskään vaikea tehdä ja valmistukseen kuluu aikaa suunnilleen 30 minuuttia!
Aloita valmistelemalla kanat. Itse ostin Lidlistä meheviä kanafilepaloja, mutta voit myös leikata kokonaisista kanafileistä sopivan kokoisia palasia. Laita ensimmäiseksi uuni kuumenemaan kiertoilmauunille n. 175 asteeseen. Riko tämän jälkeen 1 kananmuna kulhoon. Lisää jauhoja toiseen kulhoon ja kolmanteen korppujauhoja. Pyörittele kanapalat ensin kananmunassa, tämän jälkeen jauhoissa ja viimeisenä korppujauhoissa ja asettele uunipellille.
Kun kaikki palat on pyöritelty aineksissa, laita kanat uuniin kypsymään. Kanojen kypsyminen riippuu niiden koosta ja paksuudesta. Omani valmistuivat uunin keskitasolla n. 20 minuutissa.
Laita seuraavaksi vesi kiehumaan riisiä varten ja aloita kastikkeen valmistelu.
Lisää paistinpannulle 4 ruokalusikallista öljyä, 3-4 murskattua valkosipulinkynttä, 4 ruokalusikallista juoksevaa hunajaa, 3-4 ruokalusikallista srirachaa, 5 ruokalusikallista soijaa ja 1 dl vettä. Kiehauta ainekset kasaan ja kastike on valmis.
Kun kanat ovat kypsyneet lisää ne hetkeksi paistinpannulle ja pyörittele huolellisesti kastikkeessa. Lopuksi voit pyöräyttää vielä keitetyn riisin paistunpannulla, jotta saat riisistä maistuvamman!
Valmistele annokset ja nauti :)
Instagram: pastababyblog
Rapea ja hunajainen srirachakana
Ainekset (4 annosta)
Tee näin:
Mitä tarvitset?
- Kanaa
- 1 kananmunan
- Jauhoja
- Korppujauhoja
- 4 rkl öljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 4 rkl juoksevaa hunajaa
- 3-4 rkl srirachaa
- 5 rkl soijaa
- 1 dl vettä
- riisiä
Mitä tehdä?
- Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalle n. 175 asteeseen
- Pyörittele kanapalat kananmunassa, jauhoissa ja korppujauhoissa ja asettele uunipellille
- Paista kanoja uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai kunnes kanat ovat kypsiä
- Aloita kastikkeen tekeminen samalla kun kanat ovat uunissa (muista myös laittaa riisi kiehumaan!)
- Lisää paistinpannulle öljy, murskatut valkosipulinkynnet, hunaja, sriracha, soija ja vesi. Kiehauta kastike.
- Kun kanat ovat valmiita, lisää kanat paistinpannulle ja pyörittele huolellisesti kastikkeessa
- Mikäli haluat, pyöräytä keitetty riisi paistinpannulla,jotta saat riisiin lisämakua!
Kanat voi valmistaa myös ilman kuorrutusta!