Reseptikirja: Friteerattu fetasalaatti
Mainitsinkin friteeratun juustolautasen yhteydessä, että etenkin friteerattu feta sopii mielestäni salaattien lisukkeeksi erinomaisesti. Tänään teki mieli jotain raikasta ja kevyttä ruokaa, joten päätin tehdä friteerattua fetasalaattia 🙂
Salaatiksi sopii mikä tahansa salaatti, itse tein perinteisen salaatin kurkusta, pikkutomaateista, salaatinlehdistä sekä punasipulista. Käytä salaattikastikkeena omaa lempparia (itse suosin sinaappisia) tai oliiviöljy + punaviinietikka komboa!
Friteeratun fetan valmistaminen on todella helppoa. Tarvitset vain jauhoja, fetaa sekä mausteeksi paprikajauhetta, pippuria ja valkosipulimaustetta.
Leikkaa fetat kuutioiksi. Älä tee fetoista liian ohuita, sillä kuumentuessaan jotkut fetat saattavat sulaa liikaa, jolloin feta ikäänkuin katoaa. Lisää lautaselle pari ruokalusikallista jauhoja ja sekaan mausteet. Pyörittele fetakuutiot jauhoissa. Itse tykkään, ettei friteeraus pintaa (eli jauhoja) ole liikaa – mutta tämä on makukysymys.
Kuumenna paistinpannulle öljyä (riittää, että pannu peittyy öljystä n. puolen sentin paksuudelta). Kun öljy on kuumentunut lisää fetakuutiot pannulle ja paista molemmin puolin kunnes pinta ruskettuu. Fetat valmistuvat nopeasti joten ole tarkkana ettet paista niitä liikaa!
Lisää valmiit fetat salaatin päälle ja nauti rapean raikkaasta fetasalaatista! :)