Reseptikirja: Marinoitu mozzarella
Marinoidut mozzarellapallot sopii alkupaloiksi tai tarjoiltavaksi illanistujaisiin! Ne on nopea valmistaa, mutta marinoitumiseen jääkaapissa kannattaa varata aikaa minimissään puolisen tuntia – mitä kauemmin maltat mozzarellapalloja marinoida, sitä herkullisempia ne ovat!
Toinen asia, joka kannattaa ottaa huomioon on laadukas oliiviöljy. Suosittelen käyttämään lemppari öljyäsi tai ostamaan jonkun hieman laadukkaamman oliiviöljyn kaupasta 🙂
Aloita kaatamalla mozzarellapalloista neste pois ja lisää ne kulhoon. Suosittelen käyttämään pientä tai kapeaa kulhoa, jotta öljyä ei tule tuhotonta määrää. Lisää mozzarellapallojen päälle oliiviöljyä sen verran, että ne ovat melkein kokonaan peittyneet öljyyn. Lirauta sekaan pari kolme ruokalusikallista punaviinietikkaa (toimii myös ilman!).
Lisää joukkoon pippuria, suolaa ja chilihiutaleita. Pilko 2-3 valkosipulinkynttä ja tuoretta basilikaa joukkoon. Sekoita ainekset yhteen ja laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään 30 minuutiksi (mielellään pidempään).
Marinoidut mozzarellat on siitä monipuoliset, että ne voi tarjoilla monella eri tapaa! Suosittelen ehdottomasti yhdistämään juustojen kanssa paahdettua patonkia tai muuta leipää. Maustettu öljy sopii erinomaisesti pelkästään herkullisen leivänkin dippailuun!
Voit tarjoilla mozzarellat marinadissa ja asetella leipäpaloja tarjolle tai voit tehdä leipien päälle valmiin annoksen mozzarellasta, öljystä ja tomaatista. Mozzarellat voi myös tarjoilla tikussa pelkkänä mozzarellana (kuva yllä) tai yhdistettynä leipään ja tomaattiin (kuva alla). Balsamico sopii tähän myös erinomaisesti :)
Instagram: pastababyblog