Reseptikirja: Minipaprikat fetalla

Minipaprikoita suussa sulavalla fetalla – maistuu! Näiden helppojen makupalojen tekemiseen ei varttia kauempaa kulu aikaa. Helpot pyöräyttää illaksi leffan kanssa dippailtavaksi, alkupalaksi esimerkiksi pihviruoan kanssa tai illanistujaisiin tarjoiltavaksi – ja miksei näitä voisi syödä lisukkeen kera ihan pääruokanakin! Nämä maistuu taatusti jokaiselle, varsinkin fetan ystäville 🙂

Näihin herkkuihin tarvitset minipaprikapussin, puolikkaan fetan, creme fraichea, valkosipulia, pippuria, öljyä, yhden limen ja kevätsipulia – mutta ruohosipuli ajaa asian myös erinomaisesti jos kevätsipulia ei ole saatavilla!

Aloita leikkaamalla minipaprikoista ”hattu” pois veitsellä ja pese paprikoista siemenet pois. Minipaprikoissa, ainakin oman kokemuksen mukaan, on melko vähän siemeniä ja suurin osa on hattuosiossa, joten ne on helppo  ja nopea puhdistaa.

Tee fetatahna kulhossa. Lisää murskatun fetan sekaan pari ruokalusikallista creme fraichea. Lisää mausteet, lime sekä silpottu kevät- tai ruohosipuli. Sekoita tahna melko tasaiseksi, pienet fetasattumat on mielestäni kiva lisä 🙂

Tästä määrästä fetatahnaa riittää myös dipiksi.

Täytä minipaprikat fetatahnalla ja asettele pellille. Sivele hieman öljyä pinnalle ja paista n. 175 asteisessa kiertoilmauunissa 5-6 minuuttia.

Voit tarjoilla minipaprikat heti uunista tultuaan tai myöhemmin kylmänä – jolloin ne ovat  vähän vähemmän sotkuisia syödä kun fetatahna on ehtinyt kiinteytymään 🙂

Instagram: pastababyblog

Minipaprikat fetalla

Ainekset

15 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • Minipaprikapussin
  • Fetaa (puolikkaan eli noin 75g)
  • Creme fraichea (pari ruokalusikallista)
  • Kevät -tai ruohosipulia (oman maun mukaan)
  • 1 limen
  • 2 keskikokoista valkosipulinkynttä
  • Pippuria ja halutessasi myös vähän oreganoa
  • Öljyä

Mitä tehdä?

  • Laita uuni kuumenemaan  n. 175 asteeseen (kiertoilma)
  • Leikkaa minipaprikoista ”hattu” pois ja pese siemenet pois
  • Lisää kulhoon murskattu feta, creme fraichea, valkosipuli, kevät -tai ruohosipuli, puristettu lime sekä mausteet. Sekoita tahna tasaiseksi – pienet feta sattumat ovat sallittuja!
  • Täytä minipaprikat fetatahnalla ja asettele pellille
  • Sivele päälle hieman öljyä
  • Paista uunissa 5-6 minuuttia

Voit tarjoilla minipaprikat heti uunista tultuaan tai myöhemmin kylmänä!

hyvinvointi ruoka-ja-juoma

Reseptikirja: Sitruunainen basilikapasta

Tämä pasta on raikas, herkullinen ja superhelppo tehdä! Ja parasta on ettei aikaakaan kulu juuri varttia pidempään – täydellinen arkiruoka.

Tähän ruokaan tarvitset farfalleja (eli rusetin muotoista pastaa), tuoretta basilikaa, yhden sitruunan, muutaman valkosipulinkynnen, öljyä, suolaa ja pippuria sekä mozzarellaa ja minitomaatteja.

Samaan aikaan kun pastat keittyvät kattilassa surautat blenderissä tuoreen basilikan, valkosipulinkynnet, sitruunan mehun, mausteet ja öljyn. Pastakastikkeen tekemisessä menee siis kirjaimellisesti vain pari minuuttia, ihanan helppoa, vai mitä? Leikkaa vielä mozzarella ja tomaatit kuutioiksi ja yhdistä kaikki ainekset yhteen pastan valmistuttua!

Mikäli tykkäät yhtä paljon raikkaasta sitruunan mausta kuin minä, niin suosittelen raastamaan blenderiin myös sitruunan kuorta jolloin sitruunan maku vahvistuu kastikkeessa!

Mitä tykkäät? 🙂

Instagram: pastababyblog

Sitruunainen basilikapasta (VEGE)

Ainekset (4 annosta)

15 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • Pastaa (esimerkiksi farfalleja)
  • Tuoreen basilikan
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • Öljyä (n. puoli desiä)
  • 1 sitruunan
  • Suolaa & pippuria
  • Mozzarellaa
  • Minitomaatteja

Mitä tehdä?

  • Laita pastat keittymään
  • Lisää blenderiin tuore basilika, valkosipulinkynnet, puristettu sitruuna (sekä halutessasi myös raastettua sitruunan kuorta), suolaa ja pippuria sekä öljy
  • Blendaa ainekset juoksevaksi kastikkeeksi
  • Leikkaa mozzarella ja minitomaatit kuutioiksi
  • Pastat valmistuttua yhdistä pasta, kastike, mozzarella ja tomaatit kattilassa tai kulhossa
  • Sekoita ainekset ja nauti!
kulttuuri ruoka-ja-juoma