Reseptikirja: Pinaatti-halloumipasta

Nam, nyt on hyvää ruokaa! Rakastan pinaattia ja halloumi on yksi suosikki juustoistani, joten tämä pasta onkin yksi lemppareistani. Tapani mukaan, tämäkin ruoka on vaivaton ja nopea valmistaa 🙂 Itselläni oli kana menossa vanhaksi jääkaapissa, joten kippasin senkin pastan joukkoon, mutta sen voi jättää kokonaan pois tai korvata vaikkapa mifusuikaleilla. Pasta toimii erinomaisesti myös ilman mitään lihaa!

Itsetehty pinaatti-valkosipuli-chilitahna

Keitetty gnocchi pasta on maustettu itsetehdyllä pinaatti-valkosipuli-chilitahnalla ja joukkoon on lisätty paistinpannulla paistetut halloumi viipaleet sekä kanapalat. Yhdistä vain kaikki ainekset kulhossa ja sen jälkeen annos onkin valmis nautittavaksi. Tästä ruoasta ei makua puutu! Ripottelin annoksen päälle vielä parmesaania sekä koristelin pinaatinlehdillä. Kylkeen vielä lasi kylmää valkkaria perjantain kunniaksi! Pysykää muuten blogin menossa mukana, sillä alla olevassa kuvassa vilahtava viini on tulossa pian pastababyn arvosteltavaksi.

Pinaattitahna on nopea hurauttaa valmiiksi tehosekoittimella. Tarvitset noin puoli pussillista tuoreita baby pinaatteja, 3 keskikokoista valkosipulinkynttä, yhden punaisen chilin sekä suunnilleen puoli desiä oliiviöljyä. Laita joukkoon vielä ripaus pippuria ja suolaa. Ainekset sekoittimeen ja parissa minuutissa tahna on valmista 🙂 Maukasta ja hyvää! Keitettyäsi gnocchit (tai minkä tahansa pastan) yhdistät tahnan pastan sekaan, paistat halloumijuustot pannulla ja kuutioit joukkoon – olet valmis!

Mikäli haluat  ruoasta vielä hieman ruokaisamman voit lisätä joukkoon  myös esimerkiksi  kana – tai mifupaloja, kuten itse tein. Paistoin kanaviipaleet pienessä määrässä pinaattitahnaa, jotta sain kanoista mahdollisimman maukkaita. Sekoita kanat/mifut valmiin pastan joukkoon!

Maistuuko sulle paremmin liha -vai vegeruoat? 🙂

Instagram: pastababyblog

Pinaatti-halloumipasta

Ainekset (4 annosta)

25 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • Gnocchi pastaa (tai muuta pastaa)
  • Babypinaatteja (vähintään puoli pussillista)
  • 3 keskikokoista valkosipulinkynttä
  • Yhden punaisen chilin
  • Oliiviöljyä (noin puolidesiä)
  • Halloumijuustoa (1 pkt)
  • Suolaa & pippuria
  • (Kanaa)

Mitä tehdä?

  • Laita vesi kiehumaan ja keitä pasta
  • Lisää tehosekoittimeen babypinaatit, valkosipulinkynnet, chili, öljy sekä ripaus pippuria ja suolaa. Hurauta ainekset tahnaksi.
  • Paista halloumit (sekä kana mikäli haluat) pannulla ja leikkaa sopivan kokoisiksi kuutioiksi
  • Pastan valmistuttua lisää sen joukkoon tahna sekä halloumi. Sekoita ja olet valmis!
hyvinvointi ruoka-ja-juoma

Reseptikirja: Arrabbiata-tuorejuustokana

Jos sulla on hakusessa vaivaton ruoka, josta saa taatusti maukasta niin suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä 🙂 Pestoperheestä oma lempparini on ehdottomasti arrabbiata. Se on perinteisestä vihreästä pestosta poiketen tomaattipohjainen pesto, joka on maustettu valkosipulilla sekä punaisella chilillä. Se eroaakin maultaan paljon vihreästä – mutta miksei tätä ruokaa voisi tehdä myös esimerkiksi vihreästä pestosta!

Arrabbiata-tuorejuustokana on vaivaton ruoka valmistaa ja siitä saa mehukasta ja maukasta ilman mitään sen erityisempiä kikkailuja 🙂 Käytännössä sekoitat vain arrabbiatapeston maustamattoman tuorejuuston sekaan ja laitat tahnan öljyttyjen ja maustettujen kanafileiden päälle uunivuokaan. Ripottelet päälle vielä vähän juustoraastetta ja heität uuniin! Helppoa!  Itse käytin ruokaan suunnilleen puoli purkillista arrabbiataa, mutta määrää voi vaihdella oman maun mukaan vaikka koko purkilliseenkin!

Ohuet kanafileet kypsyvät uunissa 20 – 30 minuutissa. Kanojen valmistuttua, voit ripotella päälle vielä tuoretta basilikaa ja miniluumutomaatteja. Itse jätin tuorejuustotahnaa myös dipattavaksi valmiin annoksen sivuun.

Lisukkeeksi tein simppelit lohkoperunat uunissa – teen näitä usein niiden helppouden vuoksi! Tarvitset vain perunoita (punaisia tai tavallisia), öljyä sekä halutut mausteet. Tällä kertaa maustoin perunat tosi yksinkertaisesti eli käytin vain peruna -ja  valkosipulimaustetta. Perunat kypsyivät kanojen seurana uunissa ja olivat valmiita samaan aikaan kanan kanssa.

Tämän ruoan kaveriksi sopii hyvin myös riisi tai pasta 🙂

Muistakaa blogin instagram: pastababyblog!

Arrabbiata-tuorejuustokana

Ainekset (4 annosta)

40 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • Maustamatonta tuorejuustoa (200g)
  • Arrabbiatapestoa
  • Ohuita kanafileitä (4 kpl)
  • Juustoraastetta
  • Pippuria, suolaa & valkosipulimaustetta
  • Hieman öljyä

Mitä tehdä?

  • Asettele öljytyt kanafileet vuokaan ja mausta pippurilla, suolalla & valkosipulimausteella
  • Sekoita tuorejuusto ja arrabbiatapesto yhteen (itse käytin noin puoli purkillista arrabbiataa, mutta voit päättää määrän oman makusi mukaan)
  • Levitä tahna kanojen päälle
  • Ripottele päälle juustoraastetta
  • Paista n. 175 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia
  • Lisää valmiiden kanojen päälle tuoretta basilikaa ja viipaloituja miniluumutomaatteja
hyvinvointi ruoka-ja-juoma suosittelen