Reseptikirja: Jouluinen dijon-kana vihannespedillä
Ah, joulu! Mä olen ehdottomasti jouluihminen. Mulla syyhysi sormet joulukoristeisiin jo Halloweenin jälkeen. Marraskuun loppuun asti jaksoin kärvistellä ja sitten olikin kuusi pystyssä. Jouluvalot ja koristeet koristaa terassia, ikkunoita ja hyllyn päällisiä. Kaikki lahjat on hankittuna ja paketoituna kuusen alla ja tietysti Mariah Careyn palkkatuloista pidän huolta soittamalla repeatilla All I Want For Christmas Is You:ta. Ja kyllä, välillä mietin meneekö tämä jo vähän yli (ei mene).
Siitä huolimatta, että olen jouluihminen henkeen ja vereen niin yksi asia joulussa on mistä en pidä. Ja se on jouluruoka (kinkkua lukuunottamatta). En pidä laisinkaan joululaatikoista, ne ovat liian imeliä omaan makuuni. En pidä edes pipareista. Tuli kyllä siitä huolimatta tehtyä tänä vuonna piparkakkutalo – ihan vaan koska joulu!
Tässä on kuitenkin ruoka, joka maistuu varmasti muillekin kaltaisilleni!
Raaka-aine lista voi kuulostaa pitkältä, mutta osa aineksista löytyy varmasti jo valmiiksi kotoa ja ruoka valmistuu puolessa tunnissa tai allekin!
Kanan kastikkeena toimii kermainen dijon-sinappi kastike ja vihannespedistä löytyy herneitä, vihreitä papuja ja punaisia paprikoita. Super herkullista ja juuri sopivan jouluista 😉 Tämä kastike muuten sopii erinomaisesti myös erilaisten punaisten lihojen ja kinkun kanssa. Mikäli haluat kastikkesta ohuempaa, niin voit lisätä vettä hieman enemmän kuin reseptissä.
Ps. Nyt kun tuli ostettua purkillinen dijon sinappia niin pari muutakin dijonreseptiä on tuloillaan blogiin! Ei jää sinappi siis turhanpäiten jääkaappiin lojumaan, jos reseptiä tulee kokeiltua ja dijonia ostettua.
Instagram pastababyblog
Jouluinen dijon-kana
Ainekset (4 annosta)
Tee näin:
Mitä tarvitset?
- Maustamattomia kanafileitä
- Suolaa & pippuria
- Pari nokaretta voita
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 2 tl dijon sinappia
- 1 rkl jauhoja
- 1 dl vettä
- 1/2 dl ruokakermaa
- Persiljaa
- Herneitä, vihreitä papuja ja punaista paprikaa (parsa sopii myös erinomaisesti!)
Mitä tehdä?
- Aloita valmistamalla kana. Mausta kanafileet suolalla ja pippurilla ja paista paistinpannulla voissa tai öljyssä kypsiksi.
- Siirrä kanat sivuun ja aloita kastikkeen tekeminen
- Lisää kuumalle pannulle kaksi nokaretta voita ja silputut valkosipulinkynnet
- Lisää pannulle ruokalusikallinen jauhoja ja ruskista se pikaisesti
- Lisää 1 dl vettä ja 2 teelusikallista dijon sinappia. Jos haluat kastikkeesta ohuempaa, voit lisätä enemmän vettä.
- Viimeistele kastike lisäämällä sekaan vielä 1/2 dl ruokakermaa, persiljaa, suolaa sekä pippuria
- Asettele kanat takaisin kastikkeeseen ja kiehauta kastiketta pienellä lämmöllä n. 5 minuuttia
- Valmistele lopuksi vielä vihannekset paistinpannulla tai uunissa
- Tarjoile kanat vihannespedillä ja koristele persiljalla!