Reseptikirja: Valkosipulinen majoneesikana

Tämä resepti sai alkujaan idean dynamiittikanasta, jota saa ainakin täältä pääkaupunkiseudulta parista aasialaisesta ravintolasta. Ihastuin annokseen joskus aikoinaan kun Woltitin sitä kotiin. Päätin heti silloin, että tästä täytyy joskus kokeilla tehdä oma versio.

Oikeassa dynamiittikanassa kanapalat ovat friteerattu eli jos haluat voit friteerata kanapalat ihan perinteisesti pyörittelemällä ne kananmunassa, jauhoissa ja korppujauhoissa. Itse kuitenkin koen, että se on loppupeleissä vähän turhaa ja ruoka on ihan yhtä hyvää ilman friteeraustakin. Ne kalorit voi säästää vaikka jälkiruokaa varten!

Kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullinen majoneesikana valmistuu näin:

Käytä joko valmiita maustamattomia kanaviipaleita tai leikkaa kanafileistä haluamasi kokoisia paloja. Paista kanat paistinpannulla ja mausta ne pippurilla, soijalla, valkosipulimausteella sekä srirachalla.

Kun kanat ovat kypsiä, sammuta levy ja anna pannun hieman viilentyä. Leikkaa tällä välin valkosipulinkynnet pieniksi palasiksi. Itse annan kanojen olla rauhassa sen aikaa, kunnes riisi on valmistunut kattilassa.

Lisää lopuksi pannulle pilkotut valkosipulit sekä majoneesia ja sekoita ne yhteen. Itse käytän majoneesina Hellsmannin Real Mayonnesia ja sitä suosittelen 🙂 Voit tietysti käyttää myös jotain muuta hyväksi todettua majoneesia.

Tarjoile kanat riisin kanssa. Nam!

Instagram: pastababyblog

 

Valkosipulinen majoneesikana

Ainekset (4 annosta)

20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • Maustamatonta kanaa
  • Srirachaa (oman maun mukaan tai 1-2 rkl)
  • 1 rkl soijaa
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • Pippuria & valkosipulimaustetta
  • Hellmann’s Real Majoneesia  (oman maun mukaan tai  2 reilunkokoista ruokalusikallista)
  • Riisiä

Mitä tehdä?

  • Laita riisi kiehumaan
  • Paista kanapaloja paistinpannulla ja mausta ne pippurilla, valkosipulimausteella, soijalla sekä srirachalla
  • Kun kanat ovat kypsiä, sammuta levy ja annan sen hieman viilentyä
  • Leikkaa tällä aikaa valkosipulinkynnet pieniksi
  • Lisää pannulle valkosipulinkynnet sekä majoneesia
  • Sekoita kaikki yhteen
  • Tarjoile riisin kanssa
hyvinvointi ruoka-ja-juoma

Simppeli porsaan sisäfile lohkoperunoilla

Nyt on ihana pidennetty viikonloppu mökillä takana! Me mökkeillään perheen kesken useamman kerran vuodessa – tällä  kertaa merellisessä  Turun saaristossa. Keli oli ajoittain melko myrskyisä ja ensilumikin satoi ensimmäisenä yönä maahan. Sisällä takkatulen lämmössä oli silti kotoisa olla illan tummetessa. Onneksi muutaman kerran aurinkokin pääsi pilkistämään 🙂  Koiran kanssa tuli pienestä sateesta ja tuulesta huolimatta samoiltua ja metsän keskeltä löytyikin ihania pieniä lampia ja järviä.

Mutta nyt itse asiaan ja tämän kertaiseen ruokaan.

Meillä on aina tapana tehdä  mökillä porsaan sisäfilettä lohkoperunoilla ja näin teimme tälläkin kertaa!  Käytämme lihana porsaan sisäfile pötkylää, joka ensimmäisenä marinoidaan.

Lihan marinoimiseen käytän öljyä, valkosipulin kynsiä (jätetään kynnet melko isoiksi paloiksi), mustapippuria, suolaa (tai soijaa) ja valkosipulimaustetta. Mausteiden kanssa voi leikkiä vapaasti enemmänkin, mutta me mentiin tällä kertaa todella simppelillä kaavalla – ja se usein mielestäni riittää!

Kun liha on marinoitunut vähintään pari tuntia (liha saa kyllä marinoitua jääkaapissa vaikka koko yönkin yli!) paistetaan lihaa paistinpannulla sen verran, että pintaan saadaan kaunis väri. Tämän jälkeen liha laitetaan uuniin. Edelleen kokonaisena lihapötkylänä.

Tässä vaiheessa mukaan voi myös pilkkoa vihanneksia ellei halua paistaa niitä esimerkiksi paistinpannulla erikseen. Me teimme tällä kertaa porkkanaa, parsaa sekä tietysti sipuleita – nekin saa jättää aika isoiksi paloiksi. Parsat teimme paistinpannulla, mutta porkkanat ja sipulit laitettiin lihan kanssa uuniin kypsymään.

Samaan aikaan sekaan pilkotaan myös perunat. Itse tykkään, että perunat ovat lohkoja ja maustettu simppelisti pelkällä perunamausteella. Vähän öljyä päälle, jotta perunat ei kuivahda uunissa ja lihan kaveriksi uuniin. Kaikki valmistuu kätevästi samalla pellillä suunnilleen puolessa tunnissa! Paistoaika riippuu uunistasi sekä siitä kuinka kypsäksi lihan haluaa tehdä 🙂

Omasta mielestä liha on parhaimmillaan kun se tarjoillaan hyvän punaviinikastikken kanssa, mutta pippurikastike on toinen suosikkini.  Tällä kertaa mentiin helpomman kautta kastikkeen suhteen ja käytettiin Knorrin valmista punaviinikastiketta. Sen suhteen yllätyin tosi positiivisesti, pääsee  itselläni ainakin jatkoon!

Kun liha on valmis, leikkaa se viipaleiksi ja tarjoile perunoiden, kastikkeen sekä vihanneksien kanssa 🙂

Annos täytyy tietysti myös kruunata lasillisella punaviiniä. Me joimme tällä kertaa Smart Dog nimistä viiniä. Sitä löytyy alkosta hanapakkauksena ja sen tunnistaa helposti sillä pakkauksen kyljessä komeilee mikäs muukaan kuin koira! Viini sopi hyvin liharuoan kaveriksi 🙂

Instagram: pastababyblog

Simppeli porsaan sisäfile uunissa

Ainekset

1 h
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • Porsaan sisäfilettä
  • Öljyä
  • Valkosipulinkynsiä
  • Mustapippuria, suolaa/soijaa sekä valkosipulimaustetta (tai muita mausteita oman mielesi mukaan)
  • Punasipulia
  • Vihanneksia (esimerkiksi porkkanaa ja parsaa tai paprikoita ja kesäkurpitsaa)
  • Perunoita

Mitä tehdä?

  • Valmistele ensimmäisenä liha marinoimalla se öljyllä, valkosipulinkynsillä sekä mausteilla
  • Kun liha on marinoitunut vähintään muutaman tunnin jääkaapissa, asettele se uunipellille
  • Jos haluat valmistaa vihannekset uunissa, pilko ne lihan joukkoon. Muista laittaa vihanneksien päälle hieman öljyä. Voit valmistaa vihannekset myös erikseen paistinpannulla.
  • Jos valmistat lohkoperunoita lisukkeeksi, pilko myös perunat pellille. Muista maustaa ja öljytä perunat, muuten ne kuivahtavat uunissa.
  • Paista lihoja ja perunoita uunissan 185 asteessa  noin 30 minuuttia. Paistoaika riippuu uunistasi sekä siitä, kuinka kypsäksi haluat lihan tulevan.
  • Valmista punaviinikastike sillä aikaa kun ruoka on uunissa
  • Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoile perunoiden, vihanneksien ja kastikkeen kanssa
hyvinvointi ruoka-ja-juoma