Reseptikirja: Butter Halloumi
Butter halloumi on vegeversio tunnetusta ja suositusta Nepalilaisesta ruoasta butter chickenistä. Tämä ohje on hieman yksinkertaistettu versio ihan aidosta butter chickenistä ja siksi se onkin vähän helpompi ja nopeampi tehdä – mausta tinkimättä.
Tämä ohje toimii tottakai myös kanan kanssa 🙂
Tarvitset tähän ruokaan halloumia, paseerattua tomaattia, valkosipulinkynsiä, ruokakermaa, paprikamaustetta, valkosipulimaustetta, pippuria, garam masala – maustetta, soijaa ja chiliä. Lisukkeeksi sopii parhaiten riisi. Päälle voit ripotella joko persiljaa tai mintunlehtiä.
Aloita paistamalla halloumi viipaleet voissa (suosittelen käyttämään aitoa voita, mutta margariinikin käy). Kun halloumit ovat kypsiä lisää joukkoon vielä toinen nokare voita. Kun voi on sulanut lisää pannulle 4 murskattua valkosipulinkynttä. Lisää tämän jälkeen paseerattu tomaatti, soija ja muut mausteet. Anna ruoan hautua muutama minuutti ennenkuin lisäät ruokakerman. Sekoittele kastike tasaiseksi ja tarjoile riisin kera 🙂
Kermalla voit määrittää kuinka tomaattisen haluat kastikkeesta. Itse käytin 3/4 yhdestä purkista kermaa (ja kokonaisen paseeratun tomaattipurkin), mutta voit laittaa sekaan myös koko kerman tai vaikka vain puolet purkista.
Helppo butter halloumi
Ainekset (4 annosta)
Tee näin:
Mitä tarvitset?
- Halloumia (1 pkt)
- Voita
- Valkosipulinkynsiä (4 keskikokoista)
- Paseerattua tomaattia (1 pkt)
- Ruokakermaa (3/4 yhdestä purkista)
- Soijaa (1 rkl)
- Garam masala – maustetta (1 rkl)
- Pippuria, paprikamaustetta, chilijauhetta & valkosipulimaustetta
- Riisiä
Mitä tehdä?
- Laita riisi kiehumaan
- Paista halloumiviipaleet voinokareessa paistinpannulla
- Kun halloumit ovat kypsiä, lisää pannulle toinen nokare voita sekä murskatut valkosipulinkynnet
- Lisää paseerattu tomaatti, soija ja kaikki mausteet
- Anna kastikkeen hautua pari minuuttia
- Lisää joukkoon ruokakerma
- Sekoita kastike tasaiseksi
- Tarjoile riisin kanssa ja koristele annos persiljalla tai mintunlehdillä