Reseptikirja: Butter Halloumi

Butter halloumi on vegeversio tunnetusta ja suositusta Nepalilaisesta ruoasta butter chickenistä. Tämä ohje on hieman yksinkertaistettu versio ihan aidosta butter chickenistä  ja siksi se onkin vähän helpompi ja nopeampi tehdä – mausta tinkimättä.

Tämä ohje toimii tottakai myös kanan kanssa 🙂

Tarvitset tähän ruokaan halloumia, paseerattua tomaattia, valkosipulinkynsiä, ruokakermaa, paprikamaustetta, valkosipulimaustetta, pippuria, garam masala – maustetta, soijaa ja chiliä. Lisukkeeksi sopii parhaiten riisi. Päälle voit ripotella joko persiljaa tai mintunlehtiä.

Aloita paistamalla halloumi viipaleet voissa (suosittelen käyttämään aitoa voita, mutta margariinikin käy). Kun halloumit ovat kypsiä lisää joukkoon vielä toinen nokare voita. Kun voi on sulanut lisää pannulle 4 murskattua valkosipulinkynttä. Lisää tämän jälkeen paseerattu tomaatti, soija ja muut mausteet. Anna ruoan hautua muutama minuutti ennenkuin lisäät ruokakerman. Sekoittele kastike tasaiseksi ja tarjoile riisin kera 🙂

Kermalla voit määrittää kuinka tomaattisen haluat kastikkeesta. Itse käytin 3/4 yhdestä purkista kermaa (ja kokonaisen paseeratun tomaattipurkin), mutta voit laittaa sekaan myös koko kerman tai vaikka vain puolet purkista.

Helppo butter halloumi

Ainekset (4 annosta)

20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • Halloumia (1 pkt)
  • Voita
  • Valkosipulinkynsiä (4 keskikokoista)
  • Paseerattua tomaattia (1 pkt)
  • Ruokakermaa (3/4 yhdestä purkista)
  • Soijaa (1 rkl)
  • Garam masala – maustetta (1 rkl)
  • Pippuria, paprikamaustetta, chilijauhetta & valkosipulimaustetta
  • Riisiä

Mitä tehdä?

  • Laita riisi kiehumaan
  • Paista halloumiviipaleet voinokareessa paistinpannulla
  • Kun halloumit ovat kypsiä, lisää pannulle toinen nokare voita sekä murskatut valkosipulinkynnet
  • Lisää paseerattu tomaatti, soija ja kaikki mausteet
  • Anna kastikkeen hautua pari minuuttia
  • Lisää joukkoon ruokakerma
  • Sekoita kastike tasaiseksi
  • Tarjoile riisin kanssa ja koristele annos persiljalla tai mintunlehdillä
hyvinvointi ruoka-ja-juoma

Reseptikirja: Syksyinen jauhiskastike

Syksyn kunniaksi tein syksyisiä värejä mukaillen jogurttipohjaisen jauhiskastikkeen! Tämän ruoan voit tehdä joko vegejauhelihasta kuten kaurajauhiksesta tai aidosta jauhelihasta 🙂

Tämä kastike on vähän erilainen kuin perinteiset jauhelihakastikkeet, sillä sen pohjana toimii turkkilainen jogurtti ja tomaattipyree. Jauhiksen tai jauhelihan lisäksi kastikkeessa on kesäkurpitsaa sekä punaista ja oranssia paprikaa – näistä saat kastikkeeseen syksyiset sävyt! Kastike on maustettu paprikamausteella, kasvisliemikuutiolla, pippurilla, soijalla ja valkosipulimausteella.

Helppoa ja hyvää!

Aloita paistamalla kaurajauhis/jauheliha paistinpannulla kasviliemikuutiossa. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu kesäkurpitsa ja värikkäät paprikat. Lisää soija ja muut mausteet. Lisää lopuksi pari reilun kokoista ruokalusikkaa turkkilaista jogurttia ja saman verran tomaattipyrettä. Sekoita kaikki ainekset yhteen pannulla ja ruoka on valmis.

Lisukkeeksi sopii spagetin tai muun pastan lisäksi mainiosti myös esimerkiksi keitetyt perunat tai riisi 🙂

Jogurttipohjainen jauhiskastike

Ainekset (4 annosta)

20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • Kaurajauhista tai jauhelihaa (1 pkt)
  • Kasvisliemikuutio (1 kpl)
  • Turkkilaista jogurttia (2-3 rkl)
  • Tomaattipyreetä (2 rkl)
  • Soijaa (1 rkl)
  • Pieni kesäkurpitsa
  • Punainen ja oranssi paprika
  • Pippuria, valkosipulimaustetta, paprikamaustetta

Voit korvata soijan myös suolalla

Mitä tehdä?

  • Paista kaurajauhis/jauheliha paistinpannulla kasvisliemikuutiossa
  • Lisää joukkoon pieneksi pilkottu kesäkurpitsa ja värikkäät paprikat
  • Lisää soija ja muut mausteet
  • Lisää lopuksi joukkoon pari ruokalusikallista turkkilaista jogurttia sekä tomaattipyrettä
  • Sekoittele kastike miedolla lämmöllä yhteen ja tarjoile esimerkiksi spagetin kanssa
hyvinvointi ruoka-ja-juoma