Reseptikirja: Täytetyt paprikat – meksikolaisittain
Ajattelin kokeilla tänään jotain uutta perinteisten täytettyjen paprikoiden sijaan, joten päätin tehdä ne tällä kertaa meksikolaisella twistillä! Paprikan täytteessä ja lisukkeena käytin itsetehtyä salsaa. Lisäksi tein uunissa perunalohkoja, jotka maustoin fajitasmaustepussin lopuilla (käytin noin puolet pussista jauhelihan maustamiseen ja loput perunoihin). Tämä combo toimi mielestäni oikein hyvin!
Täytteenä käytin jauhelihaa, fetaa sekä salsaa. Päälle ripottelin mozzarellajuustorastetta. Perunat sopi mielestäni ruoan kylkeen kivasti, ja ne ovat tosi yksinkertaiset tehdä itse! Pilko vain pestyt perunat lohkoiksi, lisää sekaan öljyä sekä tässä tapauksessa fajitasmaustetta ja kypsennä kuumassa uunissa (n. 30-45 min riippuen vähän lohkojen koosta). Lisukkeena käytin samaa itsetehtyä salsaa, jota käytin paprikan täytteessä, mutta myös creme fraiche sopisi kylkeen erinomaisesti.
Itsetehtynä salsa vaatii toki vähän työtä koska pilkkomista riittää jonkin verran, joten jos se ei huvita tai aikataulu ei anna periksi niin kaupan valmis salsa toimii myös hyvin. Suosittelen kuitenkin tekemään salsan itse, se on sen arvoista ja loppupeleissä kuitenkin todella yksinkertaista! Itselläni salsan tekemiseen kului aikaa vartti ja jos saat apukäsiä, niin aikaa saa nipistettyä vielä vähän enemmän 🙂 Jos teet ison satsin kerralla niin siitä riittää hyvin vaikka dippiä illaksi nachojen kanssa herkuteltavaksi, nam!
Tässä pikainen ohje SALSAN tekemiseen, jos teet sen itse:
- 5-6 tomaattia
- 1-2 punaista chiliä
- persiljaa
- 1 punainen sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 lime
- liraus oliiviöljyä
- suolaa & pippuria
Pilko ainekset pieniksi kuutioiksi (jätä tomaateista sisusta pois). Lisää joukkoon limen mehu, öljy ja mausteet. Sekoita kaikki keskenään. Anna mielellään vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua vähintään pari tuntia! Chilien avulla voit määrittää salsan tulisuutta.
Instagram: pastababyblog
Täytetyt paprikat - meksikolaisittain
Ainekset (4 annosta)
Tee näin:
Mitä tarvitset:
- Paprikoita (3 kpl)
- Jauhelihapaketti
- Fetaa (1 pkt)
- Salsaa (itsetehtynä tai 1 prk valmis salsaa)
- Juustoraastetta (oman maun mukaan)
- Fajitas maustepussin
Mitä tehdä:
- Puolita paprikat 2-4 osaan ja asettele vuokaan
- Paista jauhelihat paistinpannulla kypsäksi ja mausta fajitas mausteella. Lisää lopuksi sekaan salsa sekä feta ja sekoita.
- Täytä paprikat jauhelihaseoksella ja ripottele päälle juustoraastetta
- Paista n. 200 asteisessa uunissa keskitasolla oman maun mukaan noin 15 minuuttia
Itse tykkään jättää paprikan hieman rapean raa’aksi jolloin 15 minuuttia (uunista riippuen) riittää hyvin.
HUOM! Jos teet itse perunoita uunissa, kannattaa tehdä ne ensimmäisenä ja laittaa uuniin kypsentymään 🙂