Reseptikirja: Arrabbiata-tuorejuustokana

Jos sulla on hakusessa vaivaton ruoka, josta saa taatusti maukasta niin suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä 🙂 Pestoperheestä oma lempparini on ehdottomasti arrabbiata. Se on perinteisestä vihreästä pestosta poiketen tomaattipohjainen pesto, joka on maustettu valkosipulilla sekä punaisella chilillä. Se eroaakin maultaan paljon vihreästä – mutta miksei tätä ruokaa voisi tehdä myös esimerkiksi vihreästä pestosta!

Arrabbiata-tuorejuustokana on vaivaton ruoka valmistaa ja siitä saa mehukasta ja maukasta ilman mitään sen erityisempiä kikkailuja 🙂 Käytännössä sekoitat vain arrabbiatapeston maustamattoman tuorejuuston sekaan ja laitat tahnan öljyttyjen ja maustettujen kanafileiden päälle uunivuokaan. Ripottelet päälle vielä vähän juustoraastetta ja heität uuniin! Helppoa!  Itse käytin ruokaan suunnilleen puoli purkillista arrabbiataa, mutta määrää voi vaihdella oman maun mukaan vaikka koko purkilliseenkin!

Ohuet kanafileet kypsyvät uunissa 20 – 30 minuutissa. Kanojen valmistuttua, voit ripotella päälle vielä tuoretta basilikaa ja miniluumutomaatteja. Itse jätin tuorejuustotahnaa myös dipattavaksi valmiin annoksen sivuun.

Lisukkeeksi tein simppelit lohkoperunat uunissa – teen näitä usein niiden helppouden vuoksi! Tarvitset vain perunoita (punaisia tai tavallisia), öljyä sekä halutut mausteet. Tällä kertaa maustoin perunat tosi yksinkertaisesti eli käytin vain peruna -ja  valkosipulimaustetta. Perunat kypsyivät kanojen seurana uunissa ja olivat valmiita samaan aikaan kanan kanssa.

Tämän ruoan kaveriksi sopii hyvin myös riisi tai pasta :)

Muistakaa blogin instagram: pastababyblog!

Arrabbiata-tuorejuustokana

Ainekset (4 annosta)

40 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • Maustamatonta tuorejuustoa (200g)
  • Arrabbiatapestoa
  • Ohuita kanafileitä (4 kpl)
  • Juustoraastetta
  • Pippuria, suolaa & valkosipulimaustetta
  • Hieman öljyä

Mitä tehdä?

  • Asettele öljytyt kanafileet vuokaan ja mausta pippurilla, suolalla & valkosipulimausteella
  • Sekoita tuorejuusto ja arrabbiatapesto yhteen (itse käytin noin puoli purkillista arrabbiataa, mutta voit päättää määrän oman makusi mukaan)
  • Levitä tahna kanojen päälle
  • Ripottele päälle juustoraastetta
  • Paista n. 175 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia
  • Lisää valmiiden kanojen päälle tuoretta basilikaa ja viipaloituja miniluumutomaatteja
hyvinvointi ruoka-ja-juoma suosittelen