Reseptikirja: Baklazhanit – täytetyt munakoisorullat

Baklazhanit on yksi mun lempi alkuruoista Gerogialaisessa keittiössä! Baklazhanit ovat siis  täytettyjä munakoisorullia ja ne tarjoillaan kylminä. Todella herkullisia eivätkä edes kovin monimutkaisia tehdä!

Tarvitset tähän ruokaan tietysti munakoison. Täyte tehdään ricottajuustosta, jonka sekaan sekoitetaan paahdetut saksanpähkinät, puristetaan yksi sitruuna sekä lisätään pippuria, suolaa, valkosipulinkynsiä ja minttua. Munakoisosta leikataan pystysuunnassa ohuita viipaleita, jotka paistetaan pikaisesti molemmin puolin paistinpannulla (pari minuuttia per puoli riittää). Saksanpähkinät paahdetaan pikaisesti uunissa ja ne valmistuukin melkein itsestään 5 minuutissa.

Lopuksi jäähtyneet munakoisoviipaleet täytetään ricottatäytteellä ja rullataan! Koristeluun käytetään minttua 🙂

Itse tein näiden kaveriksi vielä uunissa kanaa samalla täytteellä kuin munakoisot. Ruskistin kanat nopeasti pannulla (ja maustoin suolalla & pippurilla), asettelin kanat uunivuoalle ja laitoin ricottakuorrutuksen kanojen päälle. Kanat uuniin noin 15 minuutiksi ja ruoka oli valmista!

Instagram pastababyblog

Pastababyn baklazhanit

Ainekset (4 annosta)

25 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • Munakoison
  • Ricottajuustoa
  • 1 sitruunan
  • Pippuria & suolaa
  • 3 – 4 valkosipulinkynttä
  • Mintun lehtiä
  • n. Kourallisen saksanpähkinöitä
  • Öljyä

Mitä tehdä?

  • Paahda ensimmäisenä saksanpähkinät uunissa. Laita noin kourallinen saksanpähkinöitä uunipellille ja paahda 175 asteisessa uunissa suunnilleen 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Leikkaa munakoisosta pystysuunnassa ohuita viipaleita
  • Sekoita ricottajuuston sekaan suolaa, pippuria, valkosipulinkynnet, mintun lehdet sekä purista sekaan yksi sitruuna. Sekoita.
  • Kun pähkinät ovat jäähtyneet, murskaa ne ja lisää ricottatäytteen sekaan.
  • Paista munakoisoviipaleita paistinpannulla pienessä määrässä öljyä. Pari minuuttia per puoli riittää!
  • Anna munakoisoviipaleiden hieman jäähtyä ja tämän jälkeen täytä ne ricottatäytteellä ja rullaa rullaksi
  • Koristele mintunlehdillä!
Hyvinvointi Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.