Reseptikirja: Minipaprikat fetalla

Minipaprikoita suussa sulavalla fetalla – maistuu! Näiden helppojen makupalojen tekemiseen ei varttia kauempaa kulu aikaa. Helpot pyöräyttää illaksi leffan kanssa dippailtavaksi, alkupalaksi esimerkiksi pihviruoan kanssa tai illanistujaisiin tarjoiltavaksi – ja miksei näitä voisi syödä lisukkeen kera ihan pääruokanakin! Nämä maistuu taatusti jokaiselle, varsinkin fetan ystäville 🙂

Näihin herkkuihin tarvitset minipaprikapussin, puolikkaan fetan, creme fraichea, valkosipulia, pippuria, öljyä, yhden limen ja kevätsipulia – mutta ruohosipuli ajaa asian myös erinomaisesti jos kevätsipulia ei ole saatavilla!

Aloita leikkaamalla minipaprikoista ”hattu” pois veitsellä ja pese paprikoista siemenet pois. Minipaprikoissa, ainakin oman kokemuksen mukaan, on melko vähän siemeniä ja suurin osa on hattuosiossa, joten ne on helppo  ja nopea puhdistaa.

Tee fetatahna kulhossa. Lisää murskatun fetan sekaan pari ruokalusikallista creme fraichea. Lisää mausteet, lime sekä silpottu kevät- tai ruohosipuli. Sekoita tahna melko tasaiseksi, pienet fetasattumat on mielestäni kiva lisä 🙂

Tästä määrästä fetatahnaa riittää myös dipiksi.

Täytä minipaprikat fetatahnalla ja asettele pellille. Sivele hieman öljyä pinnalle ja paista n. 175 asteisessa kiertoilmauunissa 5-6 minuuttia.

Voit tarjoilla minipaprikat heti uunista tultuaan tai myöhemmin kylmänä – jolloin ne ovat  vähän vähemmän sotkuisia syödä kun fetatahna on ehtinyt kiinteytymään :)

Instagram: pastababyblog

Minipaprikat fetalla

Ainekset

15 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • Minipaprikapussin
  • Fetaa (puolikkaan eli noin 75g)
  • Creme fraichea (pari ruokalusikallista)
  • Kevät -tai ruohosipulia (oman maun mukaan)
  • 1 limen
  • 2 keskikokoista valkosipulinkynttä
  • Pippuria ja halutessasi myös vähän oreganoa
  • Öljyä

Mitä tehdä?

  • Laita uuni kuumenemaan  n. 175 asteeseen (kiertoilma)
  • Leikkaa minipaprikoista ”hattu” pois ja pese siemenet pois
  • Lisää kulhoon murskattu feta, creme fraichea, valkosipuli, kevät -tai ruohosipuli, puristettu lime sekä mausteet. Sekoita tahna tasaiseksi – pienet feta sattumat ovat sallittuja!
  • Täytä minipaprikat fetatahnalla ja asettele pellille
  • Sivele päälle hieman öljyä
  • Paista uunissa 5-6 minuuttia

Voit tarjoilla minipaprikat heti uunista tultuaan tai myöhemmin kylmänä!

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.