Helpot rieskaset herasta

DSC_0052.JPG

DSC_0053.JPG

DSC_0054.JPG

Ricottaa tehdessä ylijäämänä syntyi valtavasti heraa, joka tietenkin pitää hyötykäyttää. Ensimmäisenä testasin täältä löytämääni suurpiirteistä rieskaohjetta. Oma (suurpiirteinen sekin) versioni reseptistä tulee tässä:

Sekoita keskenään noin kolme desiä heraa, desi ruisjauhoja ja muutama desi vehnäjauhoja niin että saat aikaiseksi jämäkän taikinan. Pyörittele taikinasta palloja ja taputtele ne jauhotetuin käsin pellillä litteiksi. Paista rieskoja 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes rieskat ovat saaneet selvästi väriä ja tuntuvat päältä rapsakoilta. Kasta uunista tulleet rieskat kuuman veden ja voin seokseen ja siirrä sen jälkeen pyyhkeen sisään koriin. Syö vaikka juuston ja kurkun kera.

Omista rieskoistani tuli todella hyvän makuisia mutta hieman sitkeitä, vesi-voikylpy olisi kenties saanut olla pidempikin tai sitten rieskoja olisi todella pitänyt paistaa lähes kivikoviksi. Tai vaihtoehtoisesti ottaa uunista ulos aikaisemmin.

Heraa jäi vielä rutkasti, joten siitä pitäisi keksiä jotain muutakin. Jostain olen saanut päähäni, että pannukakun voisi tehdä heraan, onkohan näin? Pitänee googletella, mihin kaikkeen tuo mystinen aine sopiikaan. Vai onko teillä kenties hyviä herareseptejä?

koti ruoka-ja-juoma