Luumupiiras
Resepti täältä.
Olin sanomassa, että itse olisin ehkäpä sokeroinut luumuja jotenkin, koska ne nyt jäivät kovin kirpeiksi, mutta nyt reseptiä vilkaistessani huomaan, että niinhän siinä itseasiassa käsketään tekemäänkin ja olen vain skipannut kyseisen kohdan. Hups. Toisaalta silloin kyllä laittaisin taikinaan hieman vähemmän sokeria, se oli nimittäin melkoisen makeaa.
Itse nautin piirakkaa kuumana Magnumin suklaahippu-vaniljajätskin kanssa (hippukohdat hurjan hyviä, tummasuklaamömmö jätskin keskellä liian tummasuklaista) ja kylmänä sellaisenaan, joten tuosta reseptin kardemummavaahdosta ei ole kokemusta. Tosin sehän on vain kardemummalla maustettua kermavaahtoa, joten jokainen pystyy ehkä kuvittelemaan maun mielessään.
Nyt on piiras enää muisto vain, tuumaa Paula, joka pohtii, olisiko vielä liian aikaista käyttää pakkasesta talven varalle pakastettuja marjoja.