Pääsiäinen
Koska J:n vanhemmat karkasivat Pohjanmaalle emmekä halunneet myöskään koko lomaksi omien vanhempieni kanssa maalle, vietimme pääsiäisen kerrankin kotona ihan kahdestaan. Tai vietämme, vielähän tässä on yksi päivä rentoilua jäljellä.
Jotkut hullut siellä edelleen jääretkeilevät, vaikka vieressä taitaa olla heikoista jäistä varoittava kylttikin.
Loman ohjelmaan on meidän huushollissamme kuulunut lähinnä syöminen ja nukkuminen. Sekä ruokaa että unta on riittänyt kahdelle ihmiselle monen päivän tarpeiksi. Lauantaina J sentään kävi ihmisten ilmoilla tuomaroimassa naapuriderbyliigan harkkapeliä ja minä uskaltauduin kävelylle kamera kaulassa. Eilen kävimme Heurekassa katselemassa ruumiita, saman idean vain oli valitettavasti saanut muutama muukin. Mihin tämä maailma on mennyt kun ihmiset eivät osaa juhlistaa herramme riemujuhlaa kotonaan? Vaikka kyllähän sinne sekaan mahtui, oli vain vähän suuren maailman museoiden tunnelmaa siinä erilaisia ruumiinosia katselemaan jonotellessa.
Ruokarintamalla emme tehneet mitään kovin erikoista mutta vähän arkiruoasta poikkeavaa kuitenkin. Perjantain menu piti sisällään paistettuja muikkuja, pekonilla ryyditettyä pottuvoita sekä kaalisalaatin. Muikkuja valmistin ensimmäistä kertaa elämässäni ja olisin toivonut lopputuloksesta hieman rapeampaa (pitää hankkia valurautapannu!), mutta kyllähän ne alas menivät. Varsinkin pottuvoin kera, mmmmm.
Lauantaina vuorossa oli kreikkalaishenkisiä jauhelihakebakkoja, tsatsikia, riisiä ja vihersalaattia. Nämä oli alunperin tarkoitus tehdä lampaanjauhelihasta mutta parasta ennen -päiväyksien vuoksi päädyimme nautaan. Hyvin sekin toimi.
Lammasta, tai oikeastaan karitsaa, saimmekin sitten eilen unkarilaisessa gulassissa. En ole varmaankaan ikinä syönyt yhtä mureaa lihaa kuin gulassikattilassa 1,5 tuntia muhinut karitsanpaisti. Kylkiäisenä smetanaa ja side dishinä devil’s eggs ja launtaista salaattia.
Tänään syödäänkin sitten muilta päiviltä ylijääneitä asioita. Pottuvoin jämistä meinaan paistaa uunissa jonkinlaisia perunakroketteja, riisiä ja kebakoita on jäljellä hiukan, kaali- ja vihersalaatin loput sotkin keskenään ja gulassia on vielä aimo annos. Kenties kokeilen vielä leipaista jonkin sortin ruisleivän, ja jälkkäriletutkin hieman houkuttelisivat…
Sellaista pääsiäistä täällä, toivottavasti yhtä lokoisaa siellä!