Vesimelonigazpacho cashewpähkinäsoseen kera
Ostin valmistujaislahjaksi saamillani lahjakorteilla raakaruokakeittokirjan, joten pitihän sen oppeja päästä kokeilemaan. Koska sekä lähikauppamme raaka-ainevalikoima että keittiömme varustetaso on rajallinen, päädyin melkoisen simppeliin reseptiin. Kylmä kasvissosekeitto gazpacho on toki jo vanha tuttu, mutta tällä kertaa pilkoin normivihannesten sekaan lohkon jääkaapissa majailevasta vesimelonista. Korvasin sillä samalla reseptissä käytetyt mansikat, en sentään raaski kesän ensimmäisiä herkkumarjoja soppaan muussata.
Keiton lisukkeena oli keittokirjassa tarjoiltu cashewpähkinämajoneesia, sauvasekoittimeni rahkeet riittivät juuri ja juuri paksuun soseeseen. Lisätään ostoslistalle: tehosekoitin. Kohtahan sitä tarvitaan jo vauvasörsseleihinkin!
Vesimelonigazpacho
12 kypsää tomaattia
1 kuorittu kurkku
1 (puna)sipuli
valkosipulia
puolikas chili
1 vesimelonilohko (noin kuudesosa kokonaisesta, pienehköstä vesimelonista)
balsamiviinietikkaa
mustapippuria
suolaa
sinappijauhetta
oliivi- tai muuta tuorepuristettua öljyä
Pilko vihannekset ja soseuta ne yhdessä balsamicon ja mausteiden kanssa. Lisää vielä öljyä ja sekoita tasaiseksi. Valmista!
Cashewpähkinäsose/-Majoneesi
liotettuja cashewpähkinöitä (vähintään 0,5h)
valkosipulia
(omena)viinietikkaa
mustapippuria
suolaa
sinappijauhetta
(oliiviöljyä)
Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi. Jos käytät sauvasekoitinta, lisää oliiviöljyä ja tyydy paksuun soseeseen, yhtä hyvältä se maistuu kuitenkin.
Pitkästä aikaa reseptin mukaan kokkasi Paula, jonka raakaruokaexperimentit jatkuvat seuraavaksi kenties jonkin jälkiruoan merkeissä, mmmm…