LÄMMIN KVINOASALAATTI

IMG_20161018_151121.jpg

Salaatit ovat kivoja, mutta näin talvella tekee usein mieli jotain lämmintä ja paistettua ruokaa. Kehittelin tähän tarpeeseen lämpimän kvinoasalaatin. Raaka-aineiksi valitsin punajuuren ja vuohenjuuston, jotka sopivat täydellisesti yhteen. Balsamicokastike täydensi kokonaisuuden. Tässä yksinkertaisen herkkusalaatin ohje:

PUNAJUURI-KVINOASALAATTI JA PAISTETTUA VUOHENJUUSTOA:

4 isoa punajuurta

2tl suolaa

1tl mustapippuria

2tl timjamia

1dl kvinoaa

150g vuohenjuustoa

öljyä

balsamicokastiketta

Laita uuni kuumenemaan 200°c. Kuori ja leikkaa punajuuret ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lisää loraus öljyä, suola, pippuri ja timjami, sekoita hyvin. Paahda punajuuria uunissa n.20min, tai kunnes ovat kypsiä (kokeile haarukalla tai esim. hammastikulla kypsyys).

Keitä sillä välin kvinoa paketin ohjeen mukaan (n.15min). Sekoita kypsät punajuuret ja keitetty kvinoa keskenään. Kvinoa värjäytyy kauniin punaiseksi ja imee punajuurista herkullista makua itseensä. 

Leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi, ja paista pannulla tilkassa öljyä. Kasaa salaatti lautaselle ja koristele balsamicokastikkeella. Nauti!

Ps. tästä määrästä tulee noin kaksi annosta. Punajuuri-kvinoaseos säilyy hyvin jääkaapissa ja maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä kylmänä :)

<3:llä Pauliina 

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma diy