TÄYDELLINEN AAMUPALAVINKKI
Kaipaatko aamupaloihin vaihtelua, tai jotain, mikä pitäisi nälkän loitolla aina lounaaseen asti? Tässä täydellinen aamupalavinkki; vihreä munakaspannu. Tämä herkullinen aamun aloitus pitää nälän poissa pitkään, eikä annoksen ravintoarvotkaan ole hullummat! Ohjetta voi soveltaa sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Pääperiaatteena on valita mahdollisimman paljon erilaisia vihreitä vihanneksia ja yhdistää ne kananmuniin. Kypsennystapa jättää kananmunat ihanan pehmeiksi ja lopputuloksena on tasaisesti kypsynyt ”medium muna” ilman (mielestäni vastenmielistä) kovasti valuvaa keltuaista. Tällä kertaa laitoin ohjeessa olevia vihanneksia, mutta ei haittaa yhtään, vaikka jonkun niistä jättäisi pois, tai korvaisi toisella. Tässä siis ohje.
VIHREÄ MUNAKASPANNU:
2 kananunaa
kourallinen vihreitä papuja (pakaste)
kourallinen parsakaalia/ruusukaalia (tuore)
kourallinen pinaattia (tuore)
kourallinen lehtikaalia (tuoreena, lehtiruoti poistettuna)
oliiviöljyä paistamiseen
suolaa
pippuria
Leikkaa parsakaalista sopivan kokoisia suupaloja. Hienonna lehtikaalin lehdet. Laita kumalle pannulle jäiset vihreät pavut ja parsakaalin nuput. Lisää tilkka vettä, ja höyrytä kasviksia kannen alla pari minuuttia, kunnes vesi on haihtunut. Lisää öljy, pinaatti ja hienonnettu lehtikaali. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuullota kasviksia hetken aikaa.
Laita tässä kohtaa levyä pienemmälle, sillä ruokaa ei enään sekoiteta. Tee kananmunille ”kolot” vihanneksiin, ja riko munat niihin. Hauduta kannen alla, kunnes munat saavuttavat halutun kypsyyden (itse haudutin 4min). Rouhi munien päälle suolaa ja pippuria, ja nauti!
Onko teillä joku takuuvarma aamupala suosikki, jonka haluaisitte jakaa kanssani? :)
<3:llä Pauliina