RAAKAA JA MAKEAA
Olen viimeaikoina innostunut raakaleivonnasta! Pitkään olen ihastellut herkullisten ja syötävän kauniiden kakkujen kuvia, ja mielessä on pyörinyt halu kokeilla itse niiden tekoa. Sattui löytymään sopiva aika ja kaapista kaikkia raaka-aineita, joten tekosyitä ei enään ollut 🙂
Ja yllätyin positiivisesti miten helppoa raakaakakkujen teko lopulta oli, ja miten herkullinen lopputulos oli! Koska raaakakakku on huomattavasti sokeriversiotaan terveellisempi ja ravintorikkaaampi versioa, voi sillä herkutella hyvillä mielin, ja vaikkapa välillä korvata jonkun päivän aterioistakin. Raakaleivonnaiset säilyvät hyvin muutaman päivän jääkaapissa, ja sieltä on helppo napata hätäiseen energiantarpeeseen, tai herkutteluun. 🙂
Tein toissapäivänä raakaleivoksia kahta eri makua; inkivääri-sitruuna ja mansikka. Näistä kaikkien suosikki oli mansikka, joka oli omasta mielsetänikin oikein onnistunut. Tässä reseptiä niihin.
MANSIKKAISET RAAKALEIVOKSET: (glueeniton, maidoton, sokeriton, vegaaninen)
noin 20kpl
Pohja:
3dl mantelijauhoja
1dl pekaanipähkinöitä
1dl taateleita
1tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
Täyte:
7dl cashewpähkinöitä (liotettuina 1h, tai yön yli)
500g mansikoita (jos käytät pakasteita, sulata hyvin)
1dl sitruunamehua
1dl hunajaa/vaahterasiirappia/agavesiirappia/muuta makeutusta
2tl raastettua sitruunankuorta
2,5dl sulatettua kookosöljyä
Laita pohjan raaka-aineet monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina silikonisten kuppikakkuvuokien pohjalle. Laita täytteen raaka-aineet tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes massasta tulee tasaista. Kaada täyte pohjien päälle vuokiin. Laita leivokset jääkaappiin tekeytymään 6-8 tunniksi, tai yön yli. Koristele halutessasi marjoilla, yrteillä, raakakaakaojauheella tai raastetulla sitruunankuorella. Nauti!
Ihanaa huhtikuun ensimmäistä päivää kaikille!
<3:llä Pauliina