RAAKAKAKKU MUSTIKASTA
Mustikkaraakakakku:
gluteeniton, maidoton, vegaaninen, sokeriton
halkaisija 18cm
Pohja:
1/2dl pekaanipähhkinöitä
1/2dl manteleita
1dl pehmeitä taateleita (n.7kpl)
ripaus suolaa
Täyte:
3dl cashewpähkinöitä (liota 4h tai yönyli)
1dl kookosmaitoa (jääkaappissa jähmetettyä)
1/2 kypsä banaani
1/2dl sulaa kookosöljyä
1 sitruunan mehu
1/2dl-1dl nestemäistä makeutusta (esim. kookosnektaria, hunajaa, agavesiirappia, vaahterasiirappia)
1tl vaniljajauhetta
Lisäksi:
1rkl psylliumia
4dl mustikoita (jos käytät pakasteita, sulata ne ensin hyvin)
Laita pohjan raaka-aineet monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle ja laita hetkeksi pakkaseen.
Laita täytteen aineet tehosekoittimeen, lukuunottamatta mustikoita ja psylliumia, ja aja tasaiseksi ja sileäksi massaksi. Maista ja mausta maut kohdilleet. Kaada 2/3 osaa täytteestä pohjan päälle, ja laita kakku takaisin pakkaseen odottamaan.
Blendaa mustikat ja psyllium lopun täytteen joukkoon. Kaada mustikkakerros vaalean kerroksen päälle. Tee halutessasi kuvioita tikulla, tai terävällä veitsellä. Laita kakku takaisin pakkaseen noin 2h, tai jääkaappiin noin 6h, kunnes kakku on kokonaan jähmettynyt. Koristele ja tarjoile. Jos pakastat kakun, anna sen sulaa hetken aikaa ennen tarjoilua.
<3:lla Pauliina