RAAKAKAKKU MUSTIKASTA

IMG_20170323_065757_638.jpg

Mustikkaraakakakku:

gluteeniton, maidoton, vegaaninen, sokeriton

halkaisija 18cm

Pohja:

1/2dl pekaanipähhkinöitä

1/2dl manteleita

1dl pehmeitä taateleita (n.7kpl)

ripaus suolaa

Täyte:

3dl cashewpähkinöitä (liota 4h tai yönyli)

1dl kookosmaitoa (jääkaappissa jähmetettyä)

1/2 kypsä banaani

1/2dl sulaa kookosöljyä

1 sitruunan mehu

1/2dl-1dl nestemäistä makeutusta (esim. kookosnektaria, hunajaa, agavesiirappia, vaahterasiirappia)

1tl vaniljajauhetta

Lisäksi:

1rkl psylliumia

4dl mustikoita (jos käytät pakasteita, sulata ne ensin hyvin)

Laita pohjan raaka-aineet monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle ja laita hetkeksi pakkaseen.

Laita täytteen aineet tehosekoittimeen, lukuunottamatta mustikoita ja psylliumia, ja aja tasaiseksi ja sileäksi massaksi. Maista ja mausta maut kohdilleet. Kaada 2/3 osaa täytteestä pohjan päälle, ja laita kakku takaisin pakkaseen odottamaan.

Blendaa mustikat ja psyllium lopun täytteen joukkoon. Kaada mustikkakerros vaalean kerroksen päälle. Tee halutessasi kuvioita tikulla, tai terävällä veitsellä. Laita kakku takaisin pakkaseen noin 2h, tai jääkaappiin noin 6h, kunnes kakku on kokonaan jähmettynyt. Koristele ja tarjoile. Jos pakastat kakun, anna sen sulaa hetken aikaa ennen tarjoilua.

IMG_20170322_225230_473.jpg

IMG_20170322_234123_281.jpg

IMG_20170401_221426_812.jpg

<3:lla Pauliina

 

 

hyvinvointi terveys mieli ruoka-ja-juoma