Myskikurpitsakakku

IMG_20170916_013115_01.jpg

Myskikurpitsat alkavat olemaan taas sesongissa, ja niistä voi valmistaa vaikka mitä herkullista suolaista tai makeaa, kuten esim tämän mehevän ja mausteisen kakun. (Alkuperäisen ohjeen löysin k-ruoka.fi sivustolta.)

MYSKIKURPITSAKAKKU

Ainekset:

(16 annosta)

1/2 myskikurpitsaa (tarvitset 3dl valmista raastetta)

3 kananmunaa

3dl sokeria

1 1/2dl öljyä

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1rkl kanelia

1tl inkiväärijauhetta

2tl leivinjauhetta

 

Täyte ja kuorrutus:

2rs (180g/rs)  tuorejuustoa

75g pehmeää voita

1 1/2dl tomusokeria

2tl vaniljasokeria

1dl appelsiinituoremehua

1dl appelsiinimarmeladia

1/2dl pistaasipähkinöitä kuorittuna

Leikkaa kurpitsasta kuori pois, poista siemenet lusikalla ja raasta hienoksi raasteeksi (3dl). Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja kurpitsaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.

Pingota leivinpaperi pienen irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 18cm). Leikkaa leivinpaperista kaksi paksua suikaletta, ja aseta suikaleet kiertämään vuoan sisäreunoja , jotta kakulle jää kohoamisvaraa. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun hieman jäähtyä ja irroita vuoastaa. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen.

Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sähkövatkaimella pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri.

Jätä tuorejuustokuorrutteesta noin puolet kakun kuorrutusta varten. Nosta kakkupohjan alin kerron tarjoiluvadille. Kostuta pohja appelsiinimehulla. Levitä päälle kerros appelsiinimarmeladia ja tuorejuustotäytettä.

Nosta toinen pohjalevy päälle ja taytä samoin kuin edellinen väli. Kostuta päällimmäinen kakkupohja alapuolelta. Levitä kakun pinnale reilu kerros tuorejuustokuorrutetta. Levitä kuorrutetta ohuelti myös kakun reunoille. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Koristele kakku rouhituilla pistaasipähkinöillä juuri ennen tarjoilua. Nauti hyvässä seurassa!

<3:llä Pauliina

IMG_20170915_210942_01_01.jpg

IMG_20170915_212421_01.jpg

IMG_20170915_213050_01.jpg

IMG_20170915_213451_01.jpg

IMG_20170915_230341_01.jpg

IMG_20170915_232332_01_01.jpg

IMG_20170916_005627_01.jpg

IMG_20170916_010114_01.jpg

IMG_20170916_010251_01.jpg

IMG_20170916_011858_01.jpg

IMG_20170916_012405_01.jpg

IMG_20170916_013029_01.jpg

IMG_20170916_203219_01.jpg

IMG_20170916_203251_01_01.jpg

 

 

koti ruoka-ja-juoma diy