Myskikurpitsakakku
Myskikurpitsat alkavat olemaan taas sesongissa, ja niistä voi valmistaa vaikka mitä herkullista suolaista tai makeaa, kuten esim tämän mehevän ja mausteisen kakun. (Alkuperäisen ohjeen löysin k-ruoka.fi sivustolta.)
MYSKIKURPITSAKAKKU
Ainekset:
(16 annosta)
1/2 myskikurpitsaa (tarvitset 3dl valmista raastetta)
3 kananmunaa
3dl sokeria
1 1/2dl öljyä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1rkl kanelia
1tl inkiväärijauhetta
2tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus:
2rs (180g/rs) tuorejuustoa
75g pehmeää voita
1 1/2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1dl appelsiinituoremehua
1dl appelsiinimarmeladia
1/2dl pistaasipähkinöitä kuorittuna
Leikkaa kurpitsasta kuori pois, poista siemenet lusikalla ja raasta hienoksi raasteeksi (3dl). Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja kurpitsaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
Pingota leivinpaperi pienen irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 18cm). Leikkaa leivinpaperista kaksi paksua suikaletta, ja aseta suikaleet kiertämään vuoan sisäreunoja , jotta kakulle jää kohoamisvaraa. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun hieman jäähtyä ja irroita vuoastaa. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen.
Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sähkövatkaimella pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri.
Jätä tuorejuustokuorrutteesta noin puolet kakun kuorrutusta varten. Nosta kakkupohjan alin kerron tarjoiluvadille. Kostuta pohja appelsiinimehulla. Levitä päälle kerros appelsiinimarmeladia ja tuorejuustotäytettä.
Nosta toinen pohjalevy päälle ja taytä samoin kuin edellinen väli. Kostuta päällimmäinen kakkupohja alapuolelta. Levitä kakun pinnale reilu kerros tuorejuustokuorrutetta. Levitä kuorrutetta ohuelti myös kakun reunoille. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Koristele kakku rouhituilla pistaasipähkinöillä juuri ennen tarjoilua. Nauti hyvässä seurassa!
<3:llä Pauliina