Kriikunasato talteen
Heipsan! Alkuviikko on kulunut täällä tehokkaasti luumuillessa, tai siis oikeastaan kriikunoidessa :D, sillä poimittiin meidän pihan puusta kriikunasatoa talteen. Kriikunat on luumun alalaji, ja kooltaan luumuja paljon pienempiä. Tänä vuonna meidän yhdestä ainoasta puusta tuli valtava sato, kymmeniä kiloja! Maanantaina poimimme kriikunat äitini kanssa, ja eilen keittelin niistä hilloa ja valmistin ”rommiluumuja” tekeytymään joulua varten.
Luumuja tuli niin reilusti, että olen jakanut niitä äidilleni, isälleni ja tänään vielä kaverini sai niitä mukaansa useamman kilon, kun kävivät meillä kyläilemässä. Pikkuhiljaa olen selättänyt hillokaaoksen keittiössäni ja vikat tiskit pyörivät juuri koneessa 🙂 Huomenna ajattelin testata hilloa ja nauttia aamupalaksi paahdettua leipää + tuorejuusto + hilloa. Takuuvarma kombo ja kiva päästä maistamaan omatekemällä kriikunahillolla 🙂 Voisin laittaa ohjetta tänne ylös, varsinkin jos hillosta tuli hyvää.
Millainen sato teillä on tänävuonna tullut, ja miten ajattelitte säilöä sen? Hyviä luumu- ja kriikuna-reseptejä otetaan myös mielellään vastaan!
<3:llä Pauliina