BATAATTI-LOHIVUOKA
Moikka! Haluan jakaa teille tänään tekemäni ruoan ohjeen. Jääkaapistani löytyy melkein aina bataattia. Se on suhteellisen halpaa ja monikäyttöistä, ja muiden juuresten tapaan säilyy pitkään. Bataatista syntyy niin ranskalaiset, muusi kuin sosekeittokin, tai sitä voi keittää vain sellaisenaan lisäkkeeksi. Bataatilla voi korvata jopa hampurilaissämpylät gluteiinittomassa versiossa!
TIETOA BATAATISTA:
-bataatteja on violetteja ja oransseja
-bataatin kaikki osat; mukulat, versot ja lehdet ovat syötäviä
-sisältää paljon ravintokuitua
-sisältää C-vitamiinia
-runsaasti beetakaroteenia
-sisältää B6-vitamiinia
BATAATTI-LOHIVUOKA:
1 iso bataatti
400g lohta (ruodoton ja nahaton)
1 iso sipuli
nippu tuoretta tilliä
oliiviöjyä tai voita
munamaitoa (ohje alla)
MUNAMAITO:
2 kananmunaa
2dl kookosmaitoa tai ruokakermaa
1dl vettä
2rkl kalafondia
hyvälaatuista suolaa
mustapippuria
-Öljyä tai voitele uunivuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
-Viipaloi bataatti ohuiksi ”kolikoiksi”. Hienonna tilli. Pilko sipuli pieneksi. Viipaloi lohi suupalan kokoisiksi paloiksi.
-Lado bataattia, sipulia, lohta ja tilliä kerroksittain vuokaan. Jätä bataattikerros ylimmäksi.
-Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada bataatti-lohivuoan päälle.
-Paista uunin keskitasolla noin 1h-1h 30min ja tarjoa tuoreiden vihannesten kera.
Hyvää ruokahalua!
<3:llä Pauliina