BATAATTI-LOHIVUOKA

IMG_20170201_140334.jpg

Moikka! Haluan jakaa teille tänään tekemäni ruoan ohjeen. Jääkaapistani löytyy melkein aina bataattia. Se on suhteellisen halpaa ja monikäyttöistä, ja muiden juuresten tapaan säilyy pitkään. Bataatista syntyy niin ranskalaiset, muusi kuin sosekeittokin, tai sitä voi keittää vain sellaisenaan lisäkkeeksi. Bataatilla voi korvata jopa hampurilaissämpylät gluteiinittomassa versiossa!

TIETOA BATAATISTA:

-bataatteja on violetteja ja oransseja

-bataatin kaikki osat; mukulat, versot ja lehdet ovat syötäviä

-sisältää paljon ravintokuitua

-sisältää C-vitamiinia

-runsaasti beetakaroteenia

-sisältää B6-vitamiinia

img1485996898075.jpg

IMG_20170202_024810.jpg

 

BATAATTI-LOHIVUOKA:

1 iso bataatti

400g lohta (ruodoton ja nahaton)

1 iso sipuli

nippu tuoretta tilliä

oliiviöjyä tai voita

munamaitoa (ohje alla)

 

MUNAMAITO:

2 kananmunaa

2dl kookosmaitoa tai ruokakermaa

1dl vettä

2rkl kalafondia

hyvälaatuista suolaa

mustapippuria

 

-Öljyä tai voitele uunivuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

-Viipaloi bataatti ohuiksi ”kolikoiksi”. Hienonna tilli. Pilko sipuli pieneksi. Viipaloi lohi suupalan kokoisiksi paloiksi.

-Lado bataattia, sipulia, lohta ja tilliä kerroksittain vuokaan. Jätä bataattikerros ylimmäksi.

-Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada bataatti-lohivuoan päälle.

-Paista uunin keskitasolla noin 1h-1h 30min ja tarjoa tuoreiden vihannesten kera.

IMG_20170201_235642.jpg

Hyvää ruokahalua!

<3:llä Pauliina

hyvinvointi terveys liikunta ruoka-ja-juoma